16. sep
UNGE: Moelv har Hedmarks nyeste og sikkert flotteste skole. Og med på bildet er også elevene Elias Saydi, Erling Bogsti, Nina Kåshagen og Johanna Grønvold.Foto: Trond Lillebo
 
35 gode grunner til å velge 2390 Moelv
Bomiljø: Det er mange gode grunner til å velge Moelv som bosted. Anna Kathrine Kristiansen skriver her om noen av dem.

Publisert: 30.jan.2018 09:57
Oppdatert: 30.jan.2018 10:04

«Hvorfor velge Moelv?», leser vi i avisa. Det er anbefalt å se hva de har gjort på Jessheim for å få Moelv attraktivt. Jeg vil derfor fra mitt ståsted fortelle hvorfor at jeg synes at Moelv er et utmerket sted å leve og bo.

Som jordmor tenker jeg først på mødre og de minste. Vi slipper lange veier for å føde (1), til Lillehammer er det bare en halv times kjøring. På helsestasjonen er det åpen barnehage (2) hvor mødre med de minste kan møtes til hyggetreff, og på menighetssenteret er det babysang (3) av og til.

Så har vi gode og også bra med barnehager (4), der har kommunen vært flink. Men skal en flytte til Moelv, trenger en først og fremst bolig. Eget hus er en drøm for mange. Vi har flere villastrøk rundt Moelv (5). Eldre flytter fra sine boliger, og en ser ofte boliger til salgs. Kommunen legger også ut tomter for de som vil bygge sjøl, ofte fine tomter med utsikt (6).

I Moelv sentrum er det mange nye leiligheter å få, og flere er under bygging (7). Så trenger en arbeidsplass. Det er mange større bedrifter i og rundt Moelv, og derved mange arbeidsplasser (8). Sentrumsbutikker har mesteparten av det vi trenger (9). Og det er jo kort vei til de nærmeste byene Lillehammer, Gjøvik, Brumunddal og Hamar, og også for vekslende kulturtilbud om en ønsker det (10).

Toget stopper på Moelv stasjon, greit å komme seg lettvint til større byer som Oslo og Trondheim og ikke minst til Gardermoen for fly (11). Vi har gode skoler (12), Moelv skole er ny og flott, og svømmebassenget under bygging kan snart tas i bruk (13).

Ellers er der bra med aktiviteter for den oppvoksende slekt, eksempel kulturskole og musikk (14). Skolemusikken er begynnelsen på musikklivet for mange. I Garveriparken i sentrum er det aktiviteter både for barn og ungdom (15). Skøytebaner vinterstid (16) er det både her og ved Fossen skole. Vi har golfbane (17) hvor det er akebakke om vinteren og mye aktivitet om sommeren. Hoppbakke er planlagt ikke langt unna (18).

Skimulighetene er store, godt oppkjørt løypenett pluss lysløype (19). På Mjøsa er det også mulighet både på ski, spark og skøyter (20). Litt ut på vinteren når sola varmer, kan en få herlige skiturer på Mjøsa, og også komme seg over til Biri. Til Sjusjøen med alle dens tilbud er det bare en halv times kjøring med bil (21). Idrettsmiljøet fungerer bra, en har Moelvhallen for innendørs trening og andre aktiviteter som turn (22). Ute er det fotball (23).

Vi har gode badeplasser i Mjøsa nært (24), og også Næra bare 15 minutter (25) unna hvor det tidlig er godt badevann, båtliv og fiske pluss skytterbane hvor jegere får øvd seg (26). Ellers har vi jo båtliv, brygger og båthavner ved Mjøsa (27). Så har vi Moskogen (28) nært for spaserturer, likeså Fossmarka (29) hvor en kan plukke bær, sopp og få fiske i Moelven. Moelvfossen og Fossen nedenfor Kvernstubrua er begge et vakkert syn en kan glede seg over (30).

Vi har også bilbane for øving fem minutter unna, svært aktuelt for den som skal ta sertifikat (31). Sentralt har vi også to forskjellige firmaer som driver treningssentre med mange apparater og muligheter for styrketrening (32). Slike apparater har også «fysioterapien» som mange benytter seg av. Spaserveien «Moelvrunden» er delvis asfaltert for rullestolbrukere (33). For de eldre har vi seniordans (34), pluss at det er mange forskjellige foreninger med tilbud for nytte og hygge hvor mange vil finne sin plass (35).

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke