Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
Aksjon: 5.-klassingene ved Hoberg skole samlet opp 30 poser med avfall fra Mjøskanten.Foto: Aseged Tefera Leder i Naturskolen Hamar, Knut Monssen og 5.-klassing Emilie Hornseth (11) viser frem noe av det de fant i vannkanten. Mjøsrensken - mikroplast - opprydding - Mjøsa
 
3.780 kilo avfall er samlet inn

Publisert: 08.mai.2018 15:18
Oppdatert: 08.mai.2018 15:23

Lørdag var det strandryddedag i hele landet!.Faktisk har det vært ryddet i en uke. Skoler, barnehager, organisasjoner, bedrifter og privatpersoner har gjort en fantastisk innsats for at strendene skal være fri for søppel og spesielt plast. Til sammen har det blitt plukket og samlet inn 3.780 kilo avfall på Hedmarken den siste uka. Det er veldig bra.

Det skal godt gjøres å ikke ha fått med seg hvor viktig det er å unngå spesielt plast i sjøen og andre steder i naturen. Naturen bruker lang tid på å bryte ned annet avfall enn plast også, for eksempel tar det ca. 200 år å bryte ned en aluminiumsboks, tyggegummi 20-25 år, melkekartong tre måneder osv.

For min egen del foregikk ryddedugnaden langs veien - ikke ved sjøen. Resultatet av turen ble to bæreposer med diverse søppel. Mye av det jeg fant kunne vært brukt til å produsere nye ting istedenfor å forsøple naturen.

Selv sluttet jeg å kaste avfall langs veien da jeg var omtrent 14 år. Sammen med en venninne var jeg på vei hjem på sykkel. Papiret fra en Juicyfruit slapp jeg med største selvfølgelighet ned på bakken. Etter noen minutter trillet en hyggelig dame opp på siden av oss. Hun hadde tyggegummipapiret mitt i hånden: «Unnskyld, men du mistet dette.» En snedig måte å gjøre meg så flau at jeg ikke for alt i verden ville oppleve det igjen.

Mange har deltatt på den store ryddedugnaden i år. Strender, stier og veier er stort sett godt ryddet. Håpet er at denne uken ikke bare har gjort at flere tar med seg søppel de finner langs sin vei, men også at flere lar være å kaste avfall på steder det ikke hører hjemme. Målet på sikt må være at vi skal slippe årlige ryddedugnader for å få bort søppel som er kastet i naturen.

Og til alle som har bidratt med ryddingen: Takk for innsatsen!

Administrerende direktør i Sirkula IKS

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke