hacklink
buy instagram followers
19. sep
FORTJENER BEDRE: Det er skammelig at barn i Norge må leve i fattigdom over tid og helt unødvendig, skriver Karin Andersen.FOTO: TROND LILLEBO
 
4.046 barn i Hedmark lever i fattigdom
Hva gjør vi med det?

Publisert: 05.sep.2017 16:55
Oppdatert: 05.sep.2017 16:58

Å hjelpe disse barna og familiene burde være den viktigste saken i valgkampen. Øke barnetrygden er en enkel og god måte å starte på.

Å ha dårlig råd en tid er ikke farlig, men varig fattigdom som setter deg utenfor vanlig barneliv skader selvfølelsen og helsa.

Det er mange foreldre som alltid må si nei til barna sine når de vil delta i deretter eller aktiviteter.

Det er barn som slutter å spørre fordi de vet at foreldrene strever. De blir påført skam, stengt ute og når problemet familien har ikke løses, øker risikoen for å få det vanskelig resten av livet.

Dette vet alle, men hva skjer?

Frp og Høyre og deres støttepartier gir flere tusenlapper i uka til de rikeste og kutter for familier med uføre foreldre og liten pensjon.

Det viser at de nesten 100.000 barna i Norge som har det vanskelig er uviktige for dem. Det er skammelig at barn i Norge må leve i fattigdom over tid og helt unødvendig.

Vi kan starte med å øke barnetrygden og barnetillegget i uføretrygden.

Barnetrygden har ikke vært justert siden 1997. Øker vi barnetrygden og øker mest til aleneforsørgere og familier med flere barn, viser tall fra SSB at mange klarer seg mye bedre. Derfor må barnetrygden få et skikkelig løft.

Og det mange ikke vet, er at de fattigste familiene som må få sosialhjelp ikke engang får verdien av barnetrygden i tillegg til annen inntekt, for sosialhjelpen reduseres tilsvarende.

Det betyr at barnetrygden er behovsprøvd kun for de fattigste som ikke får den.

Det tas mellom 300 og 400 millioner kroner fra de fattigste familiene på denne måten, så ikke så rart at de sliter. Derfor må disse reglene fjernes.

Regjeringen har tatt over 20.000 kroner i barnetillegg fra de uføre med lavest uføretrygd. Det har rammet mange familier som har ekstremt dårlig råd og der foreldrene ikke har mulighet til å jobbe.

Hva galt har disse foreldrene og barna gjort, siden Frp og Høyre mener de skal straffes slik? Ingen blir frisk, kvitt uførhet og får jobb av å være fattig, tvert imot blir folk sjuke og utstøtte.

Det er på tide å gi disse barna den barndommen de fortjener.

Øker vi barnetrygden slik SV foreslår vil de 4.046 få større muligheter og foreldrene kan gi barna noen bekymringer mindre. De får større mulighet til å kunne leve en normal og god barndom.

Det fortjener de, og de trenger pengene langt mer enn rike, friske mennesker som bør klare seg selv.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke