Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
500 millioner delt på alle i 15 år
Kommunereformen.

Publisert: 21.apr.2016 04:00
Oppdatert: 21.apr.2016 11:05

500 millioner over femten år, det er mye penger.

Det mener også Oddbjørn Kleppen fra Løten i utgangspunktet. Som tidligere sekretariatsleder for Økonomiforbundet er det ingen grunn til ikke å stole på hans regnestykke hvor lite dette allikevel blir pr innbygger pr år i femten år. Det blir så lite som 367 kroner på hver av de ca 91.000 som bor i de fire kommunene. «Fikk vi ikke et annet bilde nå?», spør Kleppen retorisk.

Les også: 500 millioner mer å rutte med

367 kroner er i alle fall så lite at Kleppen tilbyr seg å betale dette beløpet hvert år i femten år. Kommunekassereren i Løten bør merke seg dette, det dreier seg tross alt om et frivillig tilskudd på 5.505 kroner fra en ildsjel. Får Kleppen med seg resten av Løten, vil dette utgjøre 42,8 millioner over femten år. Og da er vi tilbake i virkeligheten: Dette er bare starten på «regninga» Løten kommune vil få.

Nå har utallige løtensokninger brukt Hamars stupetårn som kronargument i lang tid, mot en kommunesammenslåing. Så vidt jeg kan se, så har ingen fra Løten brukt samme metode som Kleppen for å vise hvilken latterlig sum vi her snakker om, hvis vi altså delte sluttkostnaden for dette stupetårnet på tretten millioner på alle 91.000 innbyggere i de fire kommunene over femten år.

Hvor lite er egentlig det, og hvor kan vi finne et mer latterlig argument som kan brukes i kampen for Løtens fortsatte eksistens som egen kommune?

Fordelt pr innbygger pr år i femten år har dette stupetårnet kostet 9,47 kroner. Eller 142,05 kroner totalt pr innbygger i hele perioden. Nå skal ikke dette betales én gang til, kommunen har betalt allerede. Nå handler det om 500 millioner i inntekter, eller omregnet til snaue 40 nye stupetårn av samme type. Ingen løtensokning med skam her i livet setter vel sine bein på Koigen der dette forhatte stupetårnet ligger, såpass må vi kunne forvente av seriøse samfunnsaktører.

«Vi klarer oss sjøl», er omkvedet. Men det gjør dere neggu ikke! Dere jobber her, handler her, bader her og benytter Hamars fasiliteter så det holder. 6. august skal dere på Sting-konsert på Stortorget, der det kostbare kulturhuset ligger. Og Hamar ønsker dere hjertelig velkommen!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke