Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
600.000 er ei lønn du kan leve av

Fylkespolitikerne i Hedmark og Oppland skal onsdag vedta hva de folkevalgte skal få som godtgjøring for sin innsats i fylkestinget for Innlandet. Utgangspunktet deres er at den folkevalgte gjennom økonomisk godtgjøring skal være i stand til å utøve sitt verv på en tilfredsstillende måte. Dette er Rødt enig i.

Rødt i Hedmark og Oppland er derimot helt uenig i hva dette innebærer i kroner og ører. Vi vil ta utgangspunkt i gjennomsnittslønna i Norge, som er ca. 600.000. Det er viktig at lønn for politisk arbeid ikke bidrar til å legitimere forskjells-Norge. Da må utgangspunktet være at de som velges, og de som velger skal stille forholdsvis likt. Gjennomsnittslønna for fylkeskommunalt ansatte er ca. 550.000. I Norge har 30 yrkesgrupper en lønnsinnplasseringer under 400.000. 600.000 er derfor ei lønn du kan leve av, også som politiker.

For Rødt er det viktig at en er forsiktig med hva en bevilger til seg selv, det er få som kan vedta sin egen godtgjøring og lønn, for deretter å sende regningen for det til fellesskapet. De siste årene har det for mange vært liten lønnsvekst, arbeidere oppfordres til moderasjon, og mange har fått sin kjøpekraft redusert. Dette har særlig gått ut over de som har minst fra før. Forskjellene i Norge øker, og politikernes lønninger er en del av dette bildet.

Rødts forslag til lønn for fylkesordfører vil selvsagt også innebære at det blir mindre til de andre politikerne. Mange deler av samfunnet vårt er basert på ulønnet innsats, det være seg innen foreningsliv, idrett, eller politisk innsats som aktivist. Det å være valgt politiker er et verv som skal utføres ut fra politisk engasjement, og et ønske om å gjøre noe for fellesskapet. Da må ikke den økonomiske godtgjøringen skape et gap til annet samfunnsbyggende arbeid som ofte utføres på dugnad.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke