Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Jernbane: Korridor Vest - her med bru - frarådes av et flertall av Hamar Seilforenings venner.
 
85 prosent ville sende en høringsuttalelse
«Seilforening frarår vest». Under denne overskrifta gjengir Hamar Arbeiderblad 19. september hovedpoenget i Hamar seilforenings høringsuttalelse til kommuneplan for dobbeltspor Sørli – Brumunddal.

Publisert: 24.sep.2016 04:01
Oppdatert: 24.sep.2016 09:18

Som en skjebnens ironi ledsages høringsuttalelsen med foto av vest-tilhengeren Olav Skipnes seilbåt. Valg av bilde går vi ut fra er en tilfeldighet i HA og uten seilforeningens medvirkning. I et debattinnlegg i HA 22. september reagerer Skipnes på at hans seilbåt blir brukt som illustrasjon, og etterlyser mer informasjon om resultatet av seilforeningens avstemning. I et annet innlegg i HA 23. september presiserer Einar Lund at han ikke vil bli tatt til inntekt for seilforeningens høringsuttalelse. Etter innspillene fra de to gir vi her bakgrunnen for at høringsuttalelsen ble sendt til Jernbaneverket.

Styret i Hamar Seilforening valgte å sende utkast til høringsuttalelse til avstemning. Vi ba alle våre medlemmer som har en mening om uttalelse til trasévalget, om å svare pr e-post hvorvidt de var enig eller mot høringsuttalelsen, samt at vi åpnet for ytterligere kommentarer. Spørsmålet om man støttet en uttalelse mot dobbeltspor i Hamars sentrale strandsone, ble sendt til samtlige medlemmer med registrert epost-adresse, 102 av totalt 119 medlemmer. Styret mottok 40 stemmer i saken. Et klart flertall, 34 «stemmer» mot 6, støtter uttalelsen og ønsker at den skal sendes inn.

Mange av Ja-stemmene gir utdypende kommentarer der de støtter både initiativet og innholdet i uttalelsen. Nei-stemmene er gjerne ledsaget av saklige og presise kommentarer, enten av politisk natur, det vil si om trasévalget for jernbanen eller formelle protester, det vil si at man mener at foreningen ikke skal uttale seg om slike saker. På grunn av det store ja-flertallet (85 prosent), der vi ba alle medlemmer som har en mening om uttalelsen til trasévalget om å svare, synes det klart at medlemmene ønsket at foreningen skal sende inn uttalelsen.

Informasjon og resultatene av undersøkelsen ble lagt ut på seilforeningens hjemmeside samme dag som høringsuttalelsen ble sendt. Hjemmesida blir jevnlig oppdatert og er en aktiv informasjonskanal til våre medlemmer. Styret vil ikke gå inn i selve argumentasjonen i debattsidene i HA, men kun vise til det vi oppfatter som et klart mandat (85 prosent) av de som har svart på undersøkelsen om å sende inn høringsuttalelsen. Denne er identisk med den som ble sendt til avstemning og kan leses i sin helhet på våre hjemmesider.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke