Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Abort i uke 24 - uklokt og uetisk

Publisert: 28.aug.2018 14:01
Oppdatert: 28.aug.2018 14:08

De siste dagene har det vært stor strid rundt Unge Venstres leder, Sondre Hansmarks innlegg i Vårt Land 24. august. I innlegget ytrer Hansmark sitt syn på abortsaken og forteller at han ønsker at grensen for selvbestemt abort skal flyttes fra uke 12 til uke 24. Dessverre kommer det ikke tydelig nok frem at dette er Hansmarks egen mening, men det fremstår heller som at dette er vedtatt Unge Venstre-politikk. Noe det faktisk ikke er.

Unge Venstre er for at grensen for selvbestemt abort skal utvides til uke 18 og at nemndene skal avvikles. Ytterligere å utvide dette forslaget til uke 24 mener jeg er et uetisk og uklokt forslag. Det er ingen liberal rettighet eller verdi å skulle kunne ta livet av sitt eget levedyktige foster. For et foster er i mange tilfeller regnet som levedyktig allerede fra uke 22.

Det er også her leger begynner å jobbe hardt for å bevare liv ved for tidlige fødsler, og om man da skal utvide abortgrensen til uke 24 vil grensene mellom å redde liv og ta liv krysse hverandre, noe jeg anser som svært uheldig.

Denne saken har også allerede vært oppe i Unge Venstres landsstyre, der både jeg og flere fylkesledere har sagt vår mening, og forslaget ble stemt ned. Dette er også noe som bedre kan representere organisasjonens syn på saken.

Jeg ønsker med dette innlegget å avklare at innlegget til Hansmark kun har vært et forslag om ny politikk rettet mot Unge Venstres landsmøte i oktober, men også si at dette er et forslag Hedmark Unge Venstres styre ikke kan stille seg bak. Vi ser derimot frem til landsmøtet, og mange gode diskusjoner.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke