hacklink
18. sep
 
Abortloven er 40 år

Publisert: 26.jun.2017 13:00
Oppdatert: 27.jun.2017 07:41

Uønskede svangerskap medfører økt fattigdom, dårligere levekår, morløse barn og høyere kriminalitet i et samfunn.

At 70.000 kvinner dør hvert år etter abort og 303.000 (ABC Nyheter 2015) dør hvert år i forbindelse med svangerskap og fødsel har neppe Langeland reagert på.

I Norge har vi svært få slike dødsfall fordi vi har rett til abort, men ikke god mødre- og fødselsomsorg, for også her bygges dette ned. De siste tiårene har norske politikere sørget for å fjerne velferdstiltak for enslige forsørgere. Det sørger høyresiden for, med KrF som medhjelpere.

Kvinner vet utmerket godt at med uønskete svangerskap snus hele livet på hodet. Etter at barnet er født rettes selvfølgelig den moralske pekefingeren mot mødrene på nytt, vel å merke om de er enslige.

At vi har rett til prevensjon og abort i landet vårt er verdt en feiring. Vi kvinner har fått retten til abort, men som når som helst kan den bli borte.

Da er det tilbake til strikkepinnen og abort på mørke bakrom hvor kvinner blør i hjel eller kan få livstruende infeksjoner.

Retten til abort gir rett og mulighet til å styre eget liv.

Forbud mot abort og prevensjon er et verktøy som brukes for å holde kvinner nede. I verktøykassa er moralske pekefingre om synd og skam og at kvinner må behandles som barn er noen av redskapene.

Verken himmel eller helvete finnes etter døden men i stort monn i livet ikke minst forårsaket av disse reaksjonære folka.

Som kvinner må vi alltid passe på hva vi sier og for all del ikke provosere noen av mørkemennene som leter med lys og lykte etter noe å angripe kvinner for.

Aftenposten 31. jan. 2012: «Det viktigste som skjer i et land som liberaliserer abortlovgivningen, er at mødredødeligheten synker kraftig. Som eksempel bruker denne siste rapporten Sør-Afrika, som liberaliserte sin abortlov i 1997. Tre år senere hadde antall aborter knapt endret seg. Men abortrelaterte dødsfall hadde sunket med 90 prosent.»

Retten til abort bør inn som en del av universelle rettigheter.

Det vil bedre kvinners liv samtidig som de fødte barna kan beholde mødrene sine samtidig som det er samfunnsøkonomisk lurt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke