16. sep
ADVARSEL: Helge Bjørnsen, (bak til høyre), skjønner hvorfor Fagforbundet advarer mot Sp i Stange, her representert ved Aasa Gjestvang. Her er hun omkranset av Arild Olsen, Bygdelista og Erik Ringnes, Venstre under behandlingen av Innlandsporten.
FOTO: Henning Holter Christensen
 
Forstår advarslene mot Sp i Stange
SP-SKEPSIS: I HA den 6. juli refererer journalist Eli J. Haugen til Aftenposten, som «har kartlagt at mange av Fagforbundets styreledere er skeptiske til Senterpartiet, som de frykter vil gå i ledtog med Høyre-siden etter valget».

Publisert: 09.jul.2019 12:43
Oppdatert: 09.jul.2019 13:00

Fylkesleder i Hedmark, Helene Skeibrok, peker på at det langt fra er sikkert at SP står for et rødgrønt alternativ alle steder. Så peker hun spesielt på Stange og Elverum, hvor partiet har valgt høyresiden, som på mange områder innenfor offentlig sektor har en politikk som Fagforbundet kjemper imot.

I et tilsvar sier Aasa Gjestvang (SP) at hun mistenker at lederen i Fagforbundet ikke har satt seg så godt inn i forholdene i Stange, og hevder at det de siste to årene kun er SP som har tatt opp problematikk med mye vikarbruk og mange deltidsstillinger i Stange.

Det er ikke riktig. Posisjonspartiene i Stange (SV, AP og PP) har vært aktive parter for å videreutvikle rutiner som er ment å spille positivt inn for å bedre kvalitet og redusere sykefravær. Da har vi brukt Trepartssamarbeidet og Administrasjonsutvalget som de mest hensiktsmessige fora. Gjennom dette arbeidet er rutiner for ansettelser forbedret, blant annet ved som hovedprinsipp å utlyse hele stillinger, og ikke mindre enn 75 prosent. Det jobbes systematisk med sykefravær og nærværsarbeid og det er iverksatt nytt turnussystem som andre kommuner har erfart vil bidra positivt både for brukerne, virksomhetene og de ansatte.

Det er administrasjonen som har ansvaret for den daglige driften, og som skal gjøre vegvalgene for driften. Vi erfarer at dialogen mellom partene tidlig i endringsprosesser spiller positivt inn og påvirker motivasjon og engasjement. Vi er inne i en tid hvor arbeidet viser resultater.

Senterpartiets metode er å muntlig kommentere tertialrapporter og, som i år, å foreslå at det i 2020 skal budsjetteres med 30 prosent reduksjon i sykefraværet, og gjøre sykefraværsoppfølging som et gjennomgående lederansvar. Som om det ikke er det allerede.

Mens Aasa Gjestvang er opptatt av å slå inn åpne dører i kommunestyret har posisjonen samarbeidet med ansatte og administrasjon om å finne gode grep i et sammensatt og vanskelig fagfelt. Mens Aasa Gjestvang har brukt kommunestyrets talestol og avisene til å henge ut og krenke ansatte, velger posisjonen dialog og utvikling, og bruker det handlingsrommet med de muligheter og begrensninger som ligger i formannskapsmodellen. Mon tro om lang erfaring som styringsparti også har noen fordeler.

Jeg har ingen vanskelighet med å forstå hvorfor Fagforbundet advarer mot SP i Stange.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke