Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Advarsel til næringsdrivende

Publisert: 27.mar.2015 04:00
Oppdatert: 27.mar.2015 08:48

Eiendommene, det vil si eiendomsskattegrunnlagene, er nå taksert på nytt. Nye satser og retningslinjer for denne takseringen er vedtatt av takstnemda i kommunen 23. januar 2015.

I brev datert medio februar måned har Stange kommune sendt ut resultatet av takseringen og krav på eiendomsskatt for 2015. I 2014 ble det skrevet ut eiendomsskatt på sju promille av grunnlaget.

Klokelig nok er det for 2015 vedtatt en eiendomsskatt på 3,9 promille, men man har økt grunnlaget med 375 prosent, i alle fall i vår bedrift.

Vi har en klageadgang innen seks uker. Når man ser noen få år fram i tid, og med stor frustrasjon har betalt sine titusener i avgift for å eie gamle, nedslitte bygg i 2014 med en sats på sju promille av grunnlaget, seks promille i 2013, ser man med vantro på eiendomsskatten som nå vil komme de nærmeste årene. Kommunene har, som kjent, anledning til å gå opp til sju promille av grunnlaget. Dette er en skatt på allerede beskattede midler.

Inntrykket vi sitter med etter denne takseringsrunden er useriøsitet og fullstendig uvitenhet om næringslivets betingelser og hverdag. Arbeidet er foretatt av et firma i Trondheim – tydeligvis uten lokalkunnskaper om eiendomsmarkedet. Og dermed har kommunen ryggen fri og vedtar disse takstene helt ukritisk i «sakkyndig takstnemd» 23.01.15.

Vi er ikke imot å betale skatt til fellesskapet, selvfølgelig må vi alle gjøre det. Men slik denne eiendomsskatten utvikler seg nå, føles det som man i kommunen nå har et ønske om at Stanges næringsdrivende skal skvises for siste rest av hardt opptjente overskudd (for oss som er så heldige å få til overskudd). Med dette blir arbeidsplasser i kommunen satt i ytterligere fare, og ønsker om å investere noe i bedriften framstår som mer urealistisk enn noen gang.

Fristen vi har i Stange kommune til å klage på dette er ca 1. april. Så bedriftseiere: Sørg for å sjekke takstene på eiendommen

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke