15. sep
 
Ærlig talt, Slagsvold Vedum!

Publisert: 20.mar.2017 18:04
Oppdatert: 21.mar.2017 14:09

Det er svært skuffende å høre at du bruker uttrykk som "flytte utdanningen inni skogen i Østerdalen" som argument mot å samle både jord- og skogbruksutdanningen til Campus Evenstad i Stor-Elvdal. Kommunen og området rundt Evenstad består av mer enn skog. Campus Evenstad har utviklet seg mye siden din studietid på Blæstad i 1998 og 1999. Staten har gjort store investeringer i undervisningsbygg, nytt hybelbygg (2015) og nytt undervisnings- og administrasjonsbygg i 2017.  Byggene leder også an innenfor fornybar energi med solcelletak, nullutslippsbygg og bruk av tre.  I områdene rundt skolen vet også du at det er store, flate arealer som egner seg til landbruk.

Jeg synes også din uttalelse :  «Hvis ikke Høgskolen ser fordelene med å koble sammen utdanningstilbud og høykompetansebedrifter på Hedmarken, da får vi se om vi må ta saken videre og løse den politisk», også skurrer. Mener du virkelig at politikerne er bedre egnet til å vite best om hvordan denne utdanningen skal drives og ikke ledelsen og kompetanse-miljøene innenfor Høgskolen? Er din holdning litt farget av at du selv har studert ved Blæstad?

En samling av landbruksfag på Evenstad vil kunne styrke kvaliteten på undervisningen. Sp- lederen er for desentralisering når det ikke rammer Hamar-regionen og for sentralisering når Hamar-regionen nyter godt av det.  Samler man alt på Evenstad kan det komme statlige arbeidsplasser ut i distriktene, og i tillegg være med å styrke et av innlandets beste kompetansemiljøer. Nasjonalt blir dette en vinn vinn situasjon. Jeg tror jorbruksdelen kunne få et løft ved å bli en del av Campus Evenstad og mener hele dette område kunne bli bedre ved å samle de beslektete udanningsområdene innen grønn sektor.

Dessuten er ikke Evenstad langt ut i ødemarka. Rørosbanen stopper ved egen stasjon, RV3 går rett forbi og nærmeste tettsted Koppang ligger bare 14 km unna. Til Rena er det bare 30 km og Elverum 60 km.

Jeg synes SP-lederen burde gå litt i seg selv og se hva han har uttalt tidligere om kampen mot sentralisering. Det dreier seg ikke bare kampen mot sentralisering rundt Oslo, men også sterke sentraliseringstendenser innen vårt eget fylke.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke