16. sep
 
Aksjonen mot høyhus

Publisert: 10.jan.2018 13:41
Oppdatert: 10.jan.2018 13:44

Nylig avgåtte statsadvokat Lasse Qvigstad har nylig skrevet to artikler i Aftenposten. I begge advarer han sterkt mot korrupsjon i kommunale sammenhenger. Her er det så lett å falle for fristelsen: Sittende i posisjoner, er det så lett å falle for fristelsen: kunne håve inn store summer uten særlig risiko for å bli avslørt. For; da må noen være tilstede og se, at pengesummer skifter hender. Riksadvokaten oppfordrer derfor til at allmenheten må være på vakt når noe uvanlig skjer.

Derfor; når en utbygger gis rett til å oppføre et hotell/høyhus på beste mjøstomt i Brumunddal, vil det være naturlig at allmenheten i Hamar reagerer når samme person gis retten til å gjøre nøyaktig det samme på Tjuvholmen. Dette spesielt når planene for utbygging av hele dette området ikke en gang er startet. Og i tillegg at byens rådmann tillater seg helt alene å lage et eget hotellprosjekt på Tjuvholmen helt i utbyggerens ånd, uten å samhandle med andre. Han gir formannskapet en ukes varsel på å vedta denne sin plan.

Nærmere et indisium på uærlig spill, når korrupsjon er umulig å bevise, er det vanskelig å utsette seg selv for? Derfor må Riksadvokatens advarsel lyttes til, av politikerne som sitter med avgjørelsen. De eneste som kan avverge.

Hamar vil aldri bli noen badeby, selv om Koigen er vakkert. Et nytt hotell kan derfor like gjerne legges bakerst i byen til disse døgngjestene som farer forbi.

Mjøsegnen er preget av de myke linjer fra naturens side. Skreifjellet ligger så diskret i bakgrunnen. Å bygge noe høyt i disse omgivelsene bryter helt med det naturlige preget. Publikumet i Hamar vil aldri være med på slike planer. Brumunddal kommer til å angre på sitt.

En aksjon mot høyhus på Tjuvholmen vil lykkes lett. På samme måte som hotell på Koigen ble forhindret av allmenheten i sin tid.

Dette er jo samme sak?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke