Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Aksjonister og demokrati
Unge mennesker engasjerer seg.

Publisert: 09.mar.2016 04:00
Oppdatert: 09.mar.2016 10:06

To saker i HA mandag 7. mars forteller oss at det fortsatt er unge mennesker som har interesser utover eget utseende, sjøl om man dessverre sitter igjen med et inntrykk av at de for øyeblikket er i et sørgelig mindretall.

Les også: Aksjonister og demokratiet

Den ene saken gjelder ungdom som engasjerer seg i en sak i Sogn og Fjordane, hvor et gruveselskap har fått tillatelse til å slippe ut 250 millioner gruveslam i fjorden, og hvor de beskyldes av en herværende debattant nærmest for å undergrave demokratiet med sin aksjonsform.

Dernest har vi en 16-åring fra Stange som på årsmøte i Hedmark Arbeiderparti går på talerstolen og taler den særdeles etablerte, men tidligere opprøreren – Trond Giske midt imot og etterlyser solidariteten i flyktningspørsmålet.

Disse to sakene viser så inderlig vel at de etablerte politiske partiene ikke alene makter å ivareta de demokratiske funksjonene i et samfunn, slik som Svend Otto Remøe prøver å framstille det i sitt forsøk på å umyndiggjøre aksjonistene i Førdefjorden. Hvor hadde kampen mot atomvåpen, kampen mot EEC (i dag EU) og amerikanernes vanvittige napalmbombing i Vietnam på 1960-tallet vært dersom det etablerte politiske etablissementet i dette landet hadde fått rådd grunnen alene?

I dagens mediabilde er det stort sett unge mennesker som synes mest opptatt av å speile sitt eget kroppsbilde som har fått råde plassen. Jeg har lenge savnet det ungdommelige opprøret mot en samfunnsutvikling som kun synes å ha materiell vekst, gjerne egen, som målestokk for egen lykke.

Arnulf Øverlands ord om at «Du skal ikke glemme den urett som ikke rammer deg selv» kan fortsatt være gode å med seg i bagasjen.

Så kjære aksjonister, stå på krava – og fortsett der dere har begynt!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke