Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Aktive fredsreiser og hvite busser ikke samme
Med de seneste dagers uheldige mediaoppslag om berusede sjåfører på skoletur med Hvite Busser, ønsker jeg å komme med en presisering i dette innlegget.

Publisert: 29.sep.2015 04:00
Oppdatert: 29.sep.2015 08:23

Etter 35 år i Forsvaret, er en av mine jobber nå å være reiseleder for Aktive Fredsreiser.

Blant annet på deres skoleturer til Tyskland og Polen. Begge jobbene er absolutt meningsfylt arbeid for å skape historisk forståelse og forhåpentligvis mer fred i frihet på jorda.

Det er trist å lese at sjåfører på en av turene ble tatt med promille. Slikt skal ikke skje, og vi har strenge regler som både sjåfører og reiseledere må etterleve på turene. Jeg er sikker på at Hvite Busser har noe tilsvarende. Jeg synes at saken ble godt håndtert av reiseleder og skolen, slik den er fremstilt i HA.

Men jeg vil presisere at Aktive Fredsreiser og Hvite Busser er to firmaer. Aktive Fredsreiser har ca 70 prosent av de reisende, Hvite Busser resten. Vi er altså to aktører, men innholdet på turene er nokså likt. Vi respekterer hverandre.

Begge firmaene ble etablert av dagens leder av Aktive Fredsreiser, Helga Arntzen.

Hun startet først Hvite Busser, deretter Aktive Fredsreiser. Dette fordi hun ønsket å gjøre mer ut av sine prosjekter for en bedre verden. Aktive Fredsreiser har i tillegg til skoleturene prosjekter i blant annet Norge, Gambia og Kambodsja. Vi arrangerer også turer til andre reisemål som har relevans for fredsarbeidet. Alle er velkommen til å delta på våre turer.

Helga Arntzen er svært respektert for sitt arbeid og har mottatt høythengende ordener både i Norge og i sitt fødeland Tyskland. Aktive Fredsreiser har sitt kontor i Risør.

Jeg skriver dette fordi en uttalelse fra Ener Ungdomsskoles FAU-leder i HA 26. september, var misvisende for leserne. Hun sa visstnok at «Aktive Fredsreiser arrangerer turene med Hvite Busser.» Dette er altså ikke korrekt. Ener skal reise med oss, ikke med Hvite Busser.

Les også: - Vi ser meget alvorlig på dette

Men jeg forstår at noen kan misforstå, for begrepet «Hvite Busser» er jo kjent fra andre verdenskrig, og brukes nok som en samlebetegnelse på alle disse reisene.

Men uansett: Jeg håper flest mulig av ungdomsskoleelevene i Norge får anledning til å være med på dette. Det er synd at mange skoler ikke lenger kan arrangere turene. Nå er det ofte foreldre som arrangerer reisene. Jeg synes vårt fredsarbeid og historieundervisning er så viktig at det burde vært obligatorisk for elever i ungdomsskolen.

Dere er uansett alle sammen hjertelig velkommen som deltakere på våre turer. Vi skal ta godt vare på dere og gi dere en opplevelse for livet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke