Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Akutt og livstruende veier tyngst

Publisert: 31.jan.2019 13:57
Oppdatert: 31.jan.2019 14:42

Etter år med debatter om plassering av et sentralsykehus for innlandet, ser man nå kanskje lys i tunnelen. Om det er et godt lys, er en annen sak. Se nedenstående linjer.

Etter mange innstillinger og utredninger fra flere hold, ser det ut til at man endelig kan enes om et sentralsykehus ved Moelv, men, ut i fra det som er kommet i media i de siste dagene, ser det ut som det fremdeles er mange skjær i sjøen.

Da må dette spørsmålet til slutt lanseres: Hvem skal det bygges for? For pasientene som bor spredt, for de faglige, for politikerne, for økonomene, for byutvikling?

Svaret burde være enkelt, nemlig, for pasientene som trenger et oppdatert/operativt helsesystem i en vidstrakt region, med Hadeland i vest, Gudbrandsdalen i nord, Østerdalen i øst til eksempel. I sør er det kanskje noe uklart, i og med at Kongsvinger nå er relatert til Akershus.

Da blir neste spørsmål: Hvorfor kan ikke dagens struktur beholdes med nødvendige endringer og oppdateringer med en sterk og kvalifisert ledelse i toppen? Kan noen garantere at et sentralsykehus i milliardklassen blir til det beste for pasientene, se Østfold og Ahus?

Det paradoksale i dette kaoset, er at de best bemidlede er og blir vinnerne, siden de selv kan velge sykehus (oftest private klinikker) ut fra pengesekken, når vi da ser bort ifra akutte tilstander.

Det er mange veier til Rom og byen ble ikke bygd på en dag, heter det, så derfor mener jeg at akutte og livstruende situasjoner med lange avstander må veie tyngst i utredningene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke