Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Akuttkirurgi redder liv
Sykehusplanen.

Publisert: 23.nov.2015 04:00
Oppdatert: 23.nov.2015 08:42

Helseminister Bent Høie la fredag fram den nasjonale sykehusplanen. Regjeringas plan om å fjerne akuttkirurgien ved flere lokalsykehus truer tryggheten til mange mennesker.

Når en pasient kommer inn på akutten er det ingen som vet hva som feiler henne. En pasient med brystsmerter kan både trenge indremedisiner og kirurg. Da er det nettopp kombinasjonen av indremedisin, kirurgi og anestesi som sikrer at pasienter får trygg behandling på sykehus med akuttfunksjoner. Hvis du fjerner akuttkirurgien, slik Høie og regjeringa nå legger opp til, vil det gå ut over menneskers trygghet når akutt sykdom eller skade truer.

Lang og vanskelig reise til sentralsykehus. Norge er et langstrakt og værbitt land. Hvert tiende luftambulanseoppdrag avbrytes på grunn av dårlig vær. Hva er det som går av Høie og andre sentrale politikere når de tror de kan fjerne akuttkirurgien fra lokalsykehus uten at det får konsekvenser?

Ingen er uenig i at avansert behandling av alvorlige sykdommer som kreft skal skje i større spesialiserte sykehusenheter, eller at avansert brannskadebehandling, store traumer, hjertekirurgi og hjernekirurgi sentraliseres til større sjukehus. Men når det gjelder akutte skader, så er det nettopp desentralisering av akuttfunksjoner som bedrer overlevelse og behandlingsresultat.

Hvert minutt teller. Akutt hjerneslag og akutt hjerteinfarkt skal diagnostiseres og behandles innen kortest mulig tid for å redde både liv og vitale funksjoner. Hvert minutt teller. Å sentralisere lokalsykehusenes behandlingstilbud til akutte hjerte- og hjerneslagpasienter vil gi tidstap og ramme distriktsbefolkninga hardt.

Lokalsykehusene er avgjørende for akuttberedskapen i Norge, og vi kan ikke godta regjeringas plan om å svekke dem. Nå er det viktig at vi mobiliserer mot Høyre- og Frp-regjeringas angrep på folks sykehustilbud.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke