Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Alarm i arkivet

0
Publisert: 14.nov.2015 04:00
Oppdatert: 14.nov.2015 08:56

Riksarkivar Inga Bolstad innrømmer i HA 13. november at statsarkivene og Riksarkivet skal sentraliseres og hete Arkivverket. Det betyr blant annet at riksarkivaren ønsker mye sterkere styring og kontroll med arkivtjenesten i regionene. At det også blir store omorganiseringer innad i Riksarkivet sies blant annet i en tidligere pressemelding hvor hun sier at det blir mange spennende nye stillinger å søke på. Det forvaltningsmessige problemet som Ivar Fonnes og John Herstad (HA 10. november) peker på, håper jeg politikerne griper tak i. De to påpeker også at det gjøres vidtfavnende endringer, og dette skjer uten en utredning om virkningene.

Det er i det hele tatt ikke tillitvekkende at det kjøres en så kort og lukket prosess. Vi snakker om måneder. Og Bolstad vil ha alt på plass fra 1. januar 2016. Det må kalles en ren overkjøring av ansatte, forvaltning og brukere. Heller ikke vekker det tillit at det skal bli en sentralisering og endring, men tjenestene skal bli som i dag. Gode for hvem? Og hvor mye penger er hun bedt om å spare? Jeg merker meg at hun i de tre punktene sine kun omtaler digitale tjenester. Jeg synes Inga Bolstad bør informere opinionen. Ikke bare i lukkede møter. Og med konkret innhold.

For meg er det viktig å få vite hva slags Publikumstjeneste det blir og sammenligne den med dagens årsverk i statsarkivene og i Riksarkivet. Hva kan vi få hjelp med? Hvor kan vi brukere gå når vi trenger hjelp? Hva blir åpningstidene? Blir det kun på Sognsvann og ikke som i dag i alle institusjonene? Får vi bruke originalkildene, eller skal alt foregå digitalt og på e-post?

For dette er ikke bare et spørsmål om betalingstjenester eller ei. Hele fundamentet med dagens ordninger i Publikumstjenesten er glimrende for oss som brukere, enten vi er profesjonelle eller amatører. Veldig godt at et møte står på planen til uka. Jeg venter at også DIS og Landslaget for Lokalhistorie gjør henvendelser til riksarkivaren, for dette må vi kjempe for.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke