hacklink
17. sep
Beredskap: Luftambulanse på Rudshøgda?Foto: Trond Lillebo
 
Alarmberedskap bør bygges på Rudshøgda
Ringsaker er en stor kommune i utstrekning og folkerik etter norske forhold.

Publisert: 16.nov.2016 22:07
Oppdatert: 16.nov.2016 22:36

Den går fra Hamar- Stange -Østre Toten i sør til Lillehammer - Øyer i nord, Gjøvik i vest og til Østerdal-kommuner i øst. Det betyr at Ringsaker grenser inn til kommuner med samlet innbyggertall på ca. 135.000, med Ringsakers innbyggere vil det bli omlag 168.000 personer.

Det betyr at her finner vi litt færre innbyggere samlet enn innbyggertallet i Trondheim med sine 187.000, men vi er til sammen 34.000 innbyggere flere enn i Norges 4. største by Stavanger. Ringsaker utgjør 20 prosent selv av dette samlede innbyggertallet. Med sin beliggenhet kan det trygt kalles indrefileten i mjøsregionen.

Derfor mener Ringsaker Frp det vil være vesentlig å ha en god regional- og samlet kommunealarmberedskap. Luftambulanse for Innlandet stasjonert på Rudshøgda på en såkalt småflyplass, ambulansebiler for bruk i kommunen- nærområde. Denne tiltenkte flyplassen på Rudshøgda kan erstatte den på Stavsberg. Bygg og reguler dagens flyplassområde på Stavsberg heller med boligbebyggelse, hvor det allerede er mye boliger rundt flyplassen.

Ringsaker Brannvesen lokaliserer seg til Rudshøgda, og lensmann/politi tjenestested opprettholdes i Ringsaker og legges til samme lokalisasjon. Nå behøver nødvendigvis ikke et polititjenestested ligge i et sentrum. Når det gjelder politihuset i Hamar er det signalisert om at det er/kan bli for lite, så hvorfor ikke bygge nytt politihus for Innlandet hvor alt legges til Rudshøgda med en sentral beliggenhet overfor begge fylker?

Styrking av alarmberedskapen er viktig for din og min sikkerhet. Luftambulanse vil på noen få minutter nå disse nærmere 170.000 som er i denne regionen som er omtrent halvparten av innbyggertallet for Hedmark og Oppland fylke (385.000). Det er heller ikke lang flytid for helikopter til Fagernes, Dombås, Hadeland, Tynset eller Kongsvinger for å nevne de tenkte lengste avstandene innenfor våre to innlandsfylker med helikopterbase på Rudshøgda. Vi regner med at et nytt hovedinnlandssykehus vil komme med beliggenhet nær Mjøsbrua. Det er i denne sammenheng at vi ønsker å styrke disse tjenestene fullt ut for regionen og kommunen.

Om dette kan være noen år frem i tid, er dette viktig for at det planlegges og kan settes i system for å få budsjetterte statlige/kommunale midler til det. Ringsaker er en stor kommune med mange frititidsboliger, spesielt i våre fjellområder, det er mange store gårder og mange større industribygg. Mye av dette ligger i et område hvor stasjonering på Rudshøgda vil være rasjonelt og effektivt for å nå disse stedene temmelig raskt.

Når det gjelder brannbil, er det naturlig at det også finnes en bil stasjonert på Sjusjøen for dette fjellområdet. Hovedbase for det kommunale blir liggende ganske midt i kommunen og luftambulansen/politihus blir også liggende i indrefileten i Innlandet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke