Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Aldri vært noen reell borgerkrig

Publisert: 18.apr.2018 12:55
Oppdatert: 18.apr.2018 13:04

11. september 2013 hadde jeg et innlegg i HA Debatt om «Humanitær intervensjon», hvor jeg blant annet refererte til Ola Tunanders bok, «Libyenkrigets geopolitik».

Her kan en finne dokumenterte opplysninger om at USA, før angrepet på Irak fant sted, hadde detaljerte planer om å destabilisere sju land i Midt-Østen på fem år.

Først Irak og siden Syria, Libya og Libanon, Somalia, Sudan og Iran. Afghanistan var ikke nevnt av hvilken grunn, men har ikke blitt glemt. Men hva med de andre, når blir det deres tur?

Kan det kalles en «borgerkrig» når flere stormakter finansierer og deltar aktivt i krigen mot en legal stat, tilknyttet FN? Hva med folkeretten og overholdelsen av den? Norge deltok kun med ingeniørtropper i Irak, takket være Kjell Magne Bondevik, som ikke ga etter for Høyres ønske.

I Libya slapp Norge 600 bomber og «heltene» kom hjem uskadd og ble hedret med tapperhetsmedaljer. I Afghanistan er vi fortsatt med, og I Syria har vi hele tiden en ekspertgruppe på x antall militære på «opprørernes side».

Den fjerde statsmakt, hvor er den? Mediene, avisene, TV, radio og valgte politikere, skal holde et våkent øye med den som har makt i samfunnet vårt og ellers i verden. De skal være «vaktbikkjer» og si fra dersom noen misbruker sin makt og innflytelse.

Hvem har mest å tjene eller tape på å bruke gass mot barn og gamle i Syria? Den som er på defensiven eller offensiven?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke