15. sep
Til Budor: Morgen på Hamar skysstasjon.
 
Alene på skibussen

Publisert: 24.apr.2019 14:43
Oppdatert: 25.apr.2019 07:21

Hedmark Trafikk (HT) gjorde et ærefullt forsøk på å få folk til å bruke skibussen til Gåsbu og Budor i påsken. Hver dag gikk det tre busser opp og ned til disse populære utgangsstedene for fine skiturer på Hedmarksvidda. Det var tilrettelagt slik at man kunne tar returbuss etter tre eller seks timers skiturer. Alle serveringsstedene i Åsa var åpne i hele påsken.

Jeg benyttet busstilbudet til Åsa to ganger denne påsken. På palmesøndag var jeg eneste passasjer til Gåsbu, men hadde følge av en annen skiløper på returen på ettermiddagen. 2. påskedag var jeg også alene på 9-bussen fra Hamar til Gåsbu. Etter en seks timers drømmedag i fine skispor la jeg returen fra Budor kl 15:50. Da fikk jeg anledning til å se oppslutningen om dette nye fine tilbudet for Løtens-folket og hvordan korrespondansen for å komme videre hjem til Bekkelaget fungerte.

Også der var jeg eneste passasjer fra Budor, men overgangen til buss 170 ved Brenneriroa og ny overgang på Hamar med B2 til Bekkelaget gikk helt etter planen. Bussene jeg brukte denne dagen kostet meg 48 kroner for honnør. (20 kroner til Gåsbu og 28 kroner for returen fra Budor med to overganger). Med Innlandskortet ville turen ha kostet 58 kroner.

I ei tid hvor det er et engasjert ungdomsopprør for å ta vare på naturen og bedre miljøet, fortoner det seg underlig at skibussene stort sett har gått tomme både i påsken og vinterferien hvor det var samme tilbud til Gåsbu. De unges protest mot foreldres og besteforeldres FF-livsstil (forbruk- og forurensning) ser ikke ut til å ha gjort særlig inntrykk. Folk tar bilen uten å ofre tanken om å reise kollektivt uansett tilbud og pris. Det viser at prisen både for bensin og bom/parkeringsavgiftene på Gåsbu og Budor på hhv 60 og 65 kroner er altfor billig. Det må svi mer på pungen for at folk skal endre holdninger og transportvaner.

Jeg var noen dager på Nordseter i påsken, og der er det mange med skibussene fra Lillehammer. Til tross for svikt i trafikken i årets påske, håper jeg HT ikke gir opp tilbudet for å få folk til å bruke bussen til fjells. Selskapet skal også ha ros for at by- og regionbussene ble kjørt som på søndager alle de røde dagene denne påsken.

LES OGSÅ: Flere leserinnlegg finner du på våre debattsider

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke