hacklink
18. sep
Sykehus: Julie Prøysen døde på Moels sykehus i desember 1961.
 
Alf Prøysen og sykehusdebatt

Publisert: 15.mar.2019 15:49
Oppdatert: 15.mar.2019 16:08

Anne Beth Moslet skriver et leserinnlegg i HA der hun bruker Alf Prøysen i sykehusdebatten. Jeg synes man skal være varsomme med å mene hva personer ville mene dersom de hadde levd i dag. Det er verdt å merke seg at sangen «Du skal få en dag i mårå» begynte Alf Prøysen på da Julie Prøysen lå for døden på Moelv sykehus. Hun døde der 17. desember 1961.

Moslet skriver: «Her bør faktisk flere følge visdomsordene til Prøysen og sette regionen på et mer bærekraftig sykehusspor. Ikke minst fordi det viser seg at styret i Helse Sør Øst har vedtatt etableringen av sykehuset ved mjøsbrua uten å ha fulgt norsk lov og bygningsforskrifter.» Hun viser ikke til hvilken lov eller forskrift det skal være brudd på.

I et brev fra kommunalminister Jan Tore Sanner til ordfører Ivan Haugland i Leeirfjord kommune skriver han: «Retningslinjene for lokalisering av statlige arbeidsplasser og statlig tjenesteproduksjon er et viktig virkemiddel i dette arbeidet (lokalisering av statlige arbeidsplasser – Helgelandssykehuset 2025, min anmerkning). Det er imidlertid slik at retningslinjene ikke gjelder for statlige stiftelser, statsforetak, særlovsselskap, statsforetak eller andre foretak som staten eier, slik som helseforetakene.»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke