hacklink
18. sep
 
«All inclusives» død?

Publisert: 28.aug.2018 15:35
Oppdatert: 28.aug.2018 15:39

Jeg leste nylig på E24: «Skrur igjen kranene på Mallorca.» Lokalmyndighetene på Balearene, øygruppen bestående av blant annet Mallorca, Menorca og Ibiza, forbereder seg nå på å forby såkalte «all inclusive»-hoteller å tilby ubegrenset alkohol.

Etter flere hendelser med unge mennesker som drikker seg ihjel, sier ferieøyene nok er nok.

For den som ikke er kjent med konseptet «all inclusive», er det hotellet som tilbyr ubegrenset mengder med mat og ikke minst drikke. Dette har vært en oppadgående trend de siste 10-15 årene. Gjester betaler for opphold og derfra er alt «gratis». Og eg har hørt av andre at jo mer man spiser og drikker, desto «billigere» blir det.

En ting er at mennesker spiser og drikker seg fordervet, men en annen ting er at det er lokal restaurantene og butikkenes sikre død. De som har hatt en familierestaurant eller butikk i flere generasjoner får ikke ta del i den økonomiske utviklingen med turismen. Alt de får igjen er søppel, tomt grunnvann og ravende fulle turister i gatene.

Jeg har bodd på Bermuda i 1,5 år og sett hva multiinternasjonale selskaper kan gjøre med paradiset hvis de får gjøre som de vil, rasere det og ødelegge livsgrunnlaget for alle som holder naturen kjær.

Ja, vi har vel kanskje ikke kommet helt dit enda, men som Norges største hyttekommune er vel Ringsaker godt i gang med å gjøre mange områder ødelagt for livstid.

Jeg ønsker at mennesker skal kunne reise og oppleve verden, lære seg å kjenne andre kulturer. Kanskje forstå hvorfor vi er annerledes, men oppdage at vi mennesker er like. Vær så snill når du reiser på tur, vis respekt, ta hensyn til lokalbefolkningen og styr unna «all inclusive»!

Miljøpartiet De grønne har Gandhi som forbilde, og han sa: Det finnes nok ressurser til alle mennesker, men ikke nok til et menneskes grådighet.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke