hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Alle skal med
Både i HA og RB har Odd-Amund Lundberg fra Senterpartiet, et innlegg der han lurer på om ikke alle skal med. Det klare svaret på det er, ja, vårt åpenbare mål er at alle skal med.

Publisert: 14.nov.2018 14:33
Oppdatert: 14.nov.2018 14:36

Oppvekstkomiteen har nylig hatt en sak om øvingslokaler for kor og korps. I saken komiteen fikk til behandling ble det foreslått en utredning av en kulturscene til 600-700 personer.

Oppvekstkomiteen vedtok dette, med knappest mulig margin. Det har vært mye diskusjon rundt saken i ettertid av vedtaket. Kanskje spesielt knyttet til om en kulturscene er noe vi kan prioritere nå. Jeg, som leder i Oppvekstkomiteen, argumenterte for at vi skulle følge forslag til vedtak og at vi skulle utrede muligheten for en kulturscene. Å utrede er ikke det samme som å vedta at vi skal bygge en ny kulturscene.

LES OGSÅ: Hva skjedde med alle skal med?

I formannskapsmøtet en uke senere fremmet ordføreren et alternativ til dette forslaget, som ble enstemmig vedtatt.

2. Rådmannen bes om å fortsatt vurdere andre mulige lokaler som øvingsarenaer for lokale kor og korps. Slik som våre kirker, ny skole på Stavsberg.mm.

3. Rådmannen bes utrede en ombygging/tilrettelegging av bygget ved teatersalen. Dette for å sikre bedre lagringsmuligheter og bedre øvingslokaler for kor/korp/Seniordans mm. Utredningen må synligjøre og legge til rette for en trinnvis utbygging.

Her er forslaget om utredning av kulturscene tatt ut, forslaget tydeliggjør at Teatersalens mulighetsrom skal utnyttes. Jeg er videre glad for at vi understeker viktigheten av å se på hvilke muligheter som finnes innenfor eksisterende bygningsmasse.

Arbeiderparti-politikerne i Oppvekstkomiteen gjorde i dette tilfellet sin vurdering av saken. Politikerne i formannskapet gjorde en ny vurdering av saken. Hvorfor lurer Lundberg på om dette betyr at alle skal med?

Som leder av Oppvekstkomiteen og en av de som stemte for det opprinnelige forslag til vedtak er ikke jeg skuffet og lei meg for at ordføreren fra samme parti fremmet et nytt forslag til vedtak. Demokrati i praksis er vel dette?

Jeg er litt usikker på hva Lundberg mener i sitt innlegg og hvorfor han og Sp ikke ønsker en utredning av mulighetsrommet?

Jeg er en sterk tilhenger av at alle skal med, kulturtilbud for alle og muligheter for deltakelse for alle står sterkt for meg. Etter at nytt forslag til vedtak ble vedtatt i formannskapet legges det opp til å utrede hvordan vi kan utvikle teatersalen i Brumunddal. Det blir bra.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke