16. sep
 
Alle skal ned - garantister mot nytenking
Vi måtte blunke et par ganger da vi leste ordfører Morten Aspeli og stortingsrepresentant Anette Trettebergstuens innlegg i HA16. mars.

Publisert: 21.mar.2015 04:00
Oppdatert: 23.mar.2015 06:45

De to og Arbeiderpartiet lover å være en garantist mot privatisering. Her var det ikke mye snakk om brukerne av offentlige tjenester eller pasienten i sentrum. Det er god gammeldags venstreretorikk hvor private initiativ skal nedkjempes med alle midler. Alle skal ned! Arbeiderpartiet har virkelig grodd fast et par tiår tilbake. Men vi vil ikke være med på Morten Aspeli og Anette Tretterbergstuens 70-tallsparty. Dette er akkurat hva Hamar kommune ikke trenger.

Det eneste Arbeiderpartiet kan garantere er at Hamar kommune må kutte 80 millioner kroner i året. Og det eneste ordfører Morten Aspeli har vært en garantist for er dårlig politisk ledelse av kommunen. Det er definitivt tid for nye ideer og løsninger i byen vår. For mens den sittende regjeringen i sitt første år reduserte helsekøene i landet med 10.000 personer, snakker Aspeli og Trettebergstuen negativt om at Høyre vil skape «konkurranse om pasienten». Det riktige er at Høyre setter pasienten i sentrum og at pasientene selv skal kunne ta valg. For mens Ap beskytter systemet, beskytter Høyre hver enkelt av oss. Dette er den store forskjellen mellom Arbeiderpartiet og Høyre – for mens Høyre ønsker den beste løsningen for oss som bruker offentlige tjenester, vil Ap velge den beste løsningen for sin nære støttespiller, sponsor og rike onkel i LO.

Det blir ikke mye nytenking rundt organisering eller turnusmodeller i offentlig sektor når Youngstorget skal ha det siste ordet. Regjeringen klarte å redusere helsekøene med å ta ledig kapasitet i bruk, også private aktører bistod. At dette ikke passer inn i virkelighetsbildet til Aspeli og Trettebergstuen er egentlig ikke så farlig. Vi gleder oss over alle som slipper å stå i helsekø.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke