Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
«Alle under 18 år er barn»

0
Publisert: 13.aug.2015 04:00
Oppdatert: 13.aug.2015 07:12

Det var en noe underlig leder i HA 11.august med denne overskriften. Er det virkelig slik at redaktøren kan mene at gutter og jenter på 16 og 17 år regner seg som «barn»? og at vårt samfunn mener det samme?

I vår lovgivning og i store deler av verden er man enig om at barnearbeid skal være forbudt, men hvis 16- og 17-åringer regnes som barn, er det mange i Norge som ansettes ulovlig i arbeidslivet.

Når det gjelder valg både til kommuner og Storting er det mange (kanskje til og med redaktøren i HA) som mener at 16- og 17-åringer er «voksne» nok til å delta i valgene og til og med bli innvalgt. Skal «barn» ha stemmerett når man er imot barnearbeid?

Det må vel være mer logisk å kalle 16- og 17-åringer for ungdom. Jeg antar at de aller fleste 16- og 17-åringer selv vil heller bli regnet som «ungdom» enn som «barn». Det ville iallfall jeg da jeg var 16 år. Jeg fikk også mitt eget pass i 1936 da jeg ble 16 år. Jeg var ikke lenger barn som var registrert i foreldrenes pass.

Dessverre formoder jeg at redaktøren hadde et helt annet motiv da lederen ble skrevet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke