17. sep
Kirkevalget: Alle på Nominasjonskomiteens liste vil jobbe for å videreføre mangfoldet vi har i kirka i dag.
 
Alle vil videreføre mangfoldet i kirka
Åpen folkekirke stiller liste ved årets valg til bispedømmeråd.

Publisert: 05.sep.2019 12:43
Oppdatert: 05.sep.2019 12:57

Det kan virke som om man fra sentralt hold i Åpen folkekirke har oppfordret til å skremme vekk velgere fra Nominasjonskomiteens liste i de ulike bispedømmene med ideen om at en stemme til Nominasjonskomiteens liste kan medføre reversering av vedtaket om vigsel av likekjønnede i kirka, og medføre motstand mot kvinnelige prester.

I vårt bispedømme har Gunhild Tomter Alstad og Finn Ragnvald Huseby fra Åpen folkekirke skrevet om dette i avisinnlegg i HA 30. august. Reidar Åsgård, kandidat på Nominasjonskomiteens liste, har gitt uttrykk for at han på ingen måte kjenner seg igjen i en slik hypotetisk utvikling, mens Åpen Folkekirke holder fast ved at muligheten foreligger.

Naturlig nok er det kun Hamar bispedømme som er aktuelt for oss som bor i Oppland og Hedmark. Det er her vi avgir vår stemme. Jeg stiller som 1. kandidat på Nominasjonskomiteens liste. I dag har jeg fått personlig svar fra alle 14 kandidater på vår liste. Svaret er at INGEN på vår liste vil jobbe for å reversere vedtaket om vigsel av likekjønnede, heller INGEN vil jobbe imot kvinnelige prester i våre kirker. Dermed har jeg en gladnyhet: Åsgård hadde rett - når han ikke kjente seg igjen. Det stemmer - at alle vi som har takket ja til å stå på Nominasjonskomiteens liste vil jobbe for å videreføre det mangfoldet vi har i kirka i dag.

«Negative campaigning» har vi sett mye av i valgkamper, for eksempel i USA. Fenomenet er også kjent i Norge. I stedet for å snakke om hva man selv vil gjøre, finner man ting hos motkandidaten man vil peke på. Det handler om å spre usikkerhet eller frykt. I stedet for å opplyse ender det ofte opp med tåkelegging.

Personlig har jeg ikke sansen for å snakke ned motkandidater. Jeg liker å fokusere på hva jeg og vi kan bidra med. På www.nominasjonslisten.no kan man lese om hva alle 14 på Nominasjonskomiteens liste i Hamar bispedømme står for. Dere vil ikke finne noe om likekjønnet vigsel og kvinnelige prester. Som nevnt over har vi alle et avklart forhold til dette og bifaller det som allerede er vedtatt.

Min oppfordring er at så mange som mulig velger å bruke stemmeretten. Stem gjerne personlig, velg en du tror kan gjøre en god jobb! Du skal vite at ideen om reversering knyttet til likekjønnet vigsel og kvinnelige prester er «fake news» om Hamar bispedømmes Nominasjonsliste. Jeg er lei meg for at et slikt inntrykk har blitt spredd. Det er nå opp til de som har sagt dette, om de vil trekke det tilbake, slik at vi alle kan gå til valg på ryddige premisser.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke