hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Allerede okkupert
Jernbanedebatten i Hamar.

Publisert: 26.aug.2015 04:00
Oppdatert: 26.aug.2015 08:45

Jeg ser at Ap-ledelsen i et innlegg i HA 19. august er bekymret for strandsona ved Åkersvika. Tør jeg da minne Aspeli, Jørgensen og Solli om at den strandsona har de faktisk allerede tatt og okkupert med firefelts E6, en firefelts riksveg 25, en brannstasjon og en skøytehall. Er det ikke også slik at jernbanen allerede er representert der i form av Rørosbanen. Den har vel ikke Ap tenkt å flytte på.

Jo, da, det er plass til noen rumenere som camper der om sommeren, men disse skal vi gjøre plass til også etter at all jernbane er flyttet til Vikingskipet. Jeg mener, det er forskjell på strandsoner. Kommunestyret med Ap i spissen har bestemt at Åkersvika skal være inngangsporten til Hamar kommunikasjonsmessig. Det er da meget fornuftig å gjøre dette helt, ved også å legge Dovrebanens to spor dit.

Det er bedre å ødelegge en flik av strandsonen 100 prosent, enn å ødelegge hele strandsonen 50 prosent.

Det er også grunn til å minne om at alt som berøres av utbyggingen i form av hus, eiendommer, næringsbygg, forretninger, rekreasjonsområder og matjord er fornybart og både kan og skal selvfølgelig erstattes. I slike tilfeller er det også ofte slik at kopien blir bedre enn originalen, både for eiere, brukere, kunder og innbyggere flest. Her gjelder det å se mulighetene, ikke bare spøkelser på høylys dag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke