Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Alltid framover, men i hvilken retning?

0
Publisert: 25.mai.2016 04:00
Oppdatert: 25.mai.2016 03:59

For en som har levd lenge, nyter sitt otium, må ikke forveksles med opium, og har tid å reflektere over livet, hva vi tenker eller ikke tenker, er det i dagens virkelige verden, mye å glede seg over, men negative tanker om hva som er rett og galt, får mye av oppmerksomheten.

Det som er bra, er at «fattighusene» er borte, de eldre holder seg friske lengre, klarer seg selv eller de som trenger hjelp, får det.

Jeg snakker om vi som bor i Skandinavia.

I min oppvekst var det arbeidsgivere, funksjonærer, ukelønnede, timelønnede og de arbeidsløse og de eldre som smått om sen fikk en alderstrygd.

Funksjonærene ble ikke trukket i lønnen for kortere fravær, mens de timelønnede fikk lønn kun for det stemplingsklokken viste.

Den gang og helt opp til 1960 tallet stemte de stemmeberettigede til partiet de mente de selv «sognet» til. Det var flere «arbeidere» enn arbeidsgivere, så Arbeiderpartiet fikk de fleste stemmene og makten, men ikke pengene.

I dag er bildet blitt et helt annet. Velstanden er økt for de fleste, solidariteten er borte og stemmende går ofte til populistiske partier som lover meg og mine mindre skatt og større «frihet». For hva da?

Våre materielle velstandsmuligheter, kan sammenlignes med en stor kake, som skal fordeles etter fortjeneste og innsats til fellesgodene. Det kan bli vanskelig, når noen tar de største bitene og står først i køen.

«Mye vil ha mer og fanden fler», lyder et gammelt ordtak.

Men når de som står langt ned «stigen», går fra rødt direkte over til brunt, da stiller jeg spørsmålet om mange har fått «for mange fettceller» som skriker etter mer og mer og har mistet fullstendig sitt politiske gangsyn.

Det kommer tider etter dette.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke