Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
TORBJØRN ALMLID: : Det er for seint å gjøre noe med avtalene som foreligger, men det er fullt mulig å stoppe konsulentstillingen.
 
Almlid sikret seg jackpot, ja!
Hva er det som skjer i statlige og til dels også i kommunale selskaper. Pensjonsavtaler som sprenger alle grenser. Styrer framforhandler avtaler som gir ektefeller og samboere kjempepensjoner hvis den tidligere ansatte dør.

0
Publisert: 19.mar.2016 04:00
Oppdatert: 19.mar.2016 07:25

MENINGER

I næringslivet ellers er det de siste åra bliwtt reforhandla pensjonsavtaler fra 70 til 66 prosent og fra ytelsesordning til innskuddsordning med forventa levealder 15 år etter uttak. En merkbart dårligere pensjonsavtale. Her må arbeidstakere tegne privat tilleggsforsikring eller drøye med å gå av inntil fylte 70 år og kanskje eldre. Ikke særlig verdig avslutning for dem som har jobba og vært tro mot bedriften i årevis.

Tippedirektør Torbjørn Almlid velger å slutte som adm.dir. helt frivillig. Fra årsskiftet mottar han årlig 1,2 millioner i pensjon. Utgangspunktet er at han får 68 prosent av 20 G. (grunnbeløpet i folketrygden.

De første fem månedene får han lønn fra Tippinga og månedlig pensjon på 100.000 kroner. Vanvittig!

Men galskapen slutter ikke med dette. Mannen som valgte å slutte i sin jobb – blir engasjert som spesialrådgiver med en årslønn på 2,6 millioner, på toppen av pensjonen. Hvem i all verden har kommet på en slik ordning?

Det må jo bli håpløst å ta over som daglig leder i tippeselskapet med «mannen i hornet» der oppe på veggen.

Hva er det med styreleder (kulturstatsråden) og resten av styret som nå har satt i gang jakta på ny person i stillingen tenker på? Er det så mange potensielle der ute med så dårlige kvalifikasjoner at «gamledirektøren» fortsatt må tilbringe første tida og framover i bedriften for å få det til å rulle å gå. Snakk om profesjonelt styre. Betenkelig.

Selskapets inntekter skapes jo ved det norske folks hang til å spille bort en del penger som fordeles på idrett og kultur. Meninga ved opprettelsen i 1948 var vel ikke at ansatte på høyt strå skulle berike seg. Det er jo ved hjelp av styret at dette skjer.

Det er for sent å gjøre noe med avtalene som foreligger, men det er fullt mulig å stoppe konsulentstillingen som besettes av en ansatt som har sagt opp og slutter i selskapet og i tillegg går over i pensjonistenes rekker. Husker jeg ikke feil er det rasjonalisert og effektivisert tidligere i selskapet og fjerna overflødige stillinger.

Ser også at Almlid er styreleder i Helse Viken og der mottar 250.000 kroner i godtgjørelse.

Mannen klarer seg helt fint uten videre engasjement i Tippinga. Som ellers i bedriftslivet – har man slutta – ja så er man borte – og nyter sitt otium.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke