hacklink
17. sep
 
Alt starter i skolen

Publisert: 06.aug.2019 11:41
Oppdatert: 06.aug.2019 11:59

Dagene inn mot skolestart er en tid fylt med nerver og spenning. Til høsten skal min yngste søster ha sin første dag på skolen, og gleder seg til hun skal lære å regne, lese og skrive. Dette er starten på den viktigste delen av livet hennes. For det er ingenting utenom den nærmeste familien som kommer til å påvirke livet hennes mer enn det hun opplever på skolen.

På skolen vil hun stifte nye vennskap, kjenne på mestring og sikkert noen nederlag også. Men for mange er det her følelsen av «å være flink til noe» begynner. Skolen er starten på det vi skal gjøre resten av livet, enten drømmen er å bli sykepleier, snekker, frisør eller dataingeniør.

Det er også i skolen barna vil lære å forstå verden rundt seg og evnen til kritisk tenkning. Derfor starter også demokrati, menneskeverd og motstand mot farlig populisme i skolen. En god skole er starten på et godt liv og et godt samfunn.

Framtida for lokalsamfunnet vårt her i Hamar og landet vårt forøvrig starter også i skolen. Norge har ikke verdens billigste arbeidskraft og vi er ikke det landet hvor vi jobber de lengste dagene. Og sånn vil vi det skal være, for et godt arbeidsliv er en viktig del av velferdssamfunnet vårt. Men når vi ikke er de billigste, må vi være de flinkeste. Vi trenger de smarteste forskerne, de dyktigste håndverkerne, de mest kreative forretningsfolkene og det mest faglig sterke helsepersonellet.

Det er ikke enkelt å lage en skole som er god for absolutt alle. Men for det er helt utenkelig å ha et mål som er noe lavere enn det.

Vi vil derfor sette inn faglig hjelp til elevene som trenger det så tidlig som mulig, beholde velkomstklassene, styrke skolehelsetjenesten og ikke minst at Hamar kommune skal vise en nulltoleranse for mobbing. For skal vi ha et godt læringsmiljø, er det viktig å skape en trygg arena hvor alle elever føler seg sett og hørt. Det finnes ingen ambisjon som er for høy for skolen vår. Fordi alt starter i skolen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke