Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Alternativ øst gir Hamar en fremtid

Publisert: 13.feb.2019 15:45
Oppdatert: 13.feb.2019 16:34

Hamar og omegn FpU mener at jernbanealternativ vest kun vil føre til en stor skandale. Det å grave opp, ødelegge sentrum og deretter legge på et lokk, mener vi vil gjøre Hamar sentrum utrolig lite attraktivt. Både for innbyggere, besøkende og næringslivet. Derfor er meningen vår klar: alternativ øst er det beste valget.

Dagens problem er at vi har for lite plass til å bygge ut dagens Hamar sentrum. Da er det tydelig at å flytte jernbanen vekk fra sentrum vil fikse en stor del av dette problemet. Å ta vekk plass fra Hamar sentrum for å utvide jernbanen der den går nå, er helt feil vei å gå. Ved å fjerne jernbanen totalt fra sentrum, vil dagens barriere mellom sentrum og Koigen forsvinne. Dette gjør at vi kan bygge ut sentrum ned mot Koigen og lage en attraktiv strandpromenade med butikker, restauranter og så videre. Dette vil gi et mye mer levende byliv i Hamar sentrum, og føre til økonomisk vekst. Det er positivt for folket og næringslivet.

En annen ting som er viktig å ta med i betraktning, er byutvikling. Dagens jernbane ble lagt der på 1800-tallet. Da er det åpenbart at valget vi nå står overfor vil legge grunnlaget for hvordan Hamar vil være som by om 100 år. Og om 100 år vil ikke bare Hamar ha vokst, men også tettsteder i nærheten som Ottestad og Ridabu, som ligger øst for Hamar. Jernbanestasjon ved Vikingskipet og alternativ øst er derfor det naturlige og mest fornuftige å gå for, også innenfor byutvikling.

Å legge til rette for et mer attraktivt Hamar sentrum, og byutvikling er essensielt for fremtiden. En by som ikke legger til rette for dette, er en død by.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke