hacklink
18. sep
MØTE: Stor interesse fra de frammøtte på møte om jernbanetraseer.FOTO: JERNBANEVERKET
 
Alternativene for nytt dobbeltspor er foreløpige
Jernbaneverket la i november frem optimaliserte alternativer innenfor utredningskorridorene for nytt dobbeltspor mellom Sørli og Brumunddal.

0
Publisert: 05.des.2015 04:00
Oppdatert: 05.des.2015 03:59

Alternativene tas med videre i arbeidet med konsekvensutredningen. Der ser vi nærmere på hva slags virkninger tiltakene har på miljø og samfunn, slik det er beskrevet i planprogrammet som kommunene fastsatte i vår. Linjene som er presentert er foreløpige, og konsekvensutredningen vil gi mer kunnskap om konsekvensene, og eventuelle behov for linjejustering. Jernbaneverket jobber fremdeles innenfor hele utredningskorridoren fra fastsatt planprogram. Korridoren er svært bred, derfor er antall potensielt berørte mye høyere nå enn det antallet som berøres når endelig trasé er valgt.

Hamar Arbeiderblad har siste tiden skrevet om bekymrede grunneiere som etterlyser informasjon fra Jernbaneverket. Jernbaneverket har stor forståelse for den usikkerheten og bekymringen enkelte grunneiere nå opplever. Gjennom informasjonsmøter, medvirkningsmøter og bruk av illustrasjoner har vi ønsket å informere bredt, vise hva vi jobber med og synliggjøre utfordringer. Samtidig ser vi at 3D-illustrasjonene vi har presentert kan gi et inntrykk av at vi har kommet lengre i planprosessen enn vi har.

Utredningskorridoren(e) er bred(e) og omfatter mange eiendommer, og vi har ikke vært i direkte kontakt med hver enkelt potensielt berørte grunneier. Det er først i arbeidet med reguleringsplanen det blir klart hvem som er berørte grunneiere. Da blir grunneierne formelt part i saken og skal kontaktes direkte. Når vi har en vedtatt reguleringsplan har vi det juridiske grunnlaget til å gjøre avtaler med de enkelte grunneierne. Før den tid, mens vi jobber med kommunedelplan og konsekvensutredning, ønsker vi å nå flest mulig, gjennom blant annet informasjonsmøter (der vi som oftest har med en grunnerverver) og åpne kontordager. Potensielt berørte grunneiere er alltid velkomne til å ta kontakt med oss på telefon og e-post. Videre er vi opptatt av å holde fremdriften i planleggingen, slik at ventetiden frem mot avklaring av hvem som blir, og hvem som ikke blir berørt, blir kortest mulig.

Jernbaneverket skal legge til rette for samarbeid, dialog og informasjon for å finne best mulig løsninger med færrest mulig ulemper. Løsningene vi kommer frem til skal svare til de føringer og krav vi har fått, ha høy samfunnsnytte og gi reisende et godt og fremtidsrettet togtilbud.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke