Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Alternativet Moelv bør utredes
Politikammeret.

Publisert: 10.nov.2015 04:00
Oppdatert: 10.nov.2015 08:46

Da det ble kjent at Hedmark og Oppland ville bli et politidistrikt, pekte blant andre politimester Welhaven, Gjøvik, på at Moelv kunne være et aktuelt hovedsete for det nye distriktet. Han var spesielt opptatt av sentral beliggenhet og minst kortest mulig transport.

Ifølge avisene uttalte han: «En beliggenhet midt mellom mjøsbyene kan i tillegg til transportpoenget, også være gunstig for rekruttering og etablering av ny distriktskultur.» Vi regnet med at Ringsaker kommune begjærlig grep tak i det.

Politidirektoratet anbefalte Hamar. Vi ser nå at en delegasjon fra Gjøvik har vært i Politidirektoratet og fått løfte om at Gjøvik fortsatt kan være aktuelt og fra Lillehammer kommer det signaler om at de heller ikke har gitt opp kampen. Dette er den vanlige lokaliseringskrangelen som vi lenge har hatt i innlandet.

Les også: Hamar er rette valget for Innlandet politidistrikt

Politimester Hammersmark i Lillehammer trakk søknaden til den nye politimesterstillingen da han så forslaget om plassering i Hamar. Han ønsket tydeligvis ikke 12 mil daglig reise for å komme på jobb. Dersom mange tenker som ham blir det ikke mange politifolk fra Lillehammer (eller Gjøvik) på det nye hovedsetet på Hamar. Uansett hvem som vinner blir det to tapere. Dersom politifolk i de to tapende byene vil jobbe på hovedsetet så vil de få 10-12 mil daglig reisevei.

Les også: Advarer mot å tro at politihovedstaden er avgjort

Politiet vil også måtte forholde seg til en rekke organisasjoner og funksjoner i de to andre (tapende) mjøsbyene, for eksempel tingrett og lagmannsrett.

I Ringsaker Blad 20. oktober kommer det fram hvor passive Ringsaker kommune har vært i denne saken. Vi er opptatt av Moelv og Ringsakers sentrale plass i mjøs

området? Alternativet Moelv vil kunne virke samlende da Moelv ligger midt mellom mjøsbyene. Politifolk i Gjøvik, Hamar og Lillehammer vil få en akseptabel reisevei til hovedsetet, 4-6 mil totalt pr. dag. Politiet vil kunne rekruttere medarbeidere fra alle mjøsbyene. Utreise fra hovedsetet til samarbeidspartnere i de andre mjøsbyene vil ha tilsvarende lengde.

Sykehuset Innlandet ønsker også et sykehus sentralt plassert ved Mjøsbrua, og det bør være viktig å se på samlokalisering av nødetater, spesielt med hensyn på helikopterbase. Vi regner med at tilgjengelighet for publikum også betyr noe? 150.000 innbyggere vil bo mindre enn fire mil fra et hovedsete i Moelv. Tilsvarende for Hamar er 110.000, enda færre for Gjøvik og Lillehammer.

Vi mener det er uakseptabelt at et slik godt alternativ ikke blir vurdert/utredet.

Gruppeleder Ringsaker PP

Kommunestyremedlem Ringsaker PP

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke