Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Anbefaler på det sterkeste
Signert. Fredrik Söderström skriver om å være leder: Å være sjef er en posisjon, å være leder er en relasjon.

Publisert: 15.feb.2018 11:42
Oppdatert: 16.feb.2018 11:11

Det er kanskje vanskelig å sammenligne statsminister Erna Solberg med den som er ansvarlig for løypeprepareringen på Gåsbu. Å være lærer er ikke samme sak som å trene Storhamar. En direktør har andre utfordringer enn en ungdomsleder i fotball. Men lederrollen har flere likheter enn ulikheter, uansett hva man plundrer med. Det handler om å utvikles i takt med omgivelsene, stille krav og å være en god lytter. Å være en leder er et spørsmål om å våge og ville gå fremst.

Opp gjennom årene har jeg hatt muligheten til å lytte til mange kloke mennesker. Og det gjør jeg den dag i dag. Fremgangsrike idrettsledere, lojale lærere, drevne direktører, eller helt enkelt vanlige mennesker jeg møter i hverdagen. Hvem som har sagt hva husker jeg ikke. Og det er i og for seg mindre interessant. Det finnes ikke en absolutt sannhet – bare min sannhet, grunnet på opplevelser, erfaringer og meninger. Men dette her står jeg for, og anbefaler på det sterkeste, uansett hva du holder på med.

1. Vær ydmyk! Det finnes ingen grunn til å tro at akkurat du er guds gave til menneskeheten. Du har fått et ansvar for å lede andre mennesker. Få jobben gjort, men hold beina godt planta på jorda. Du skal stå i det også når det blåser som verst. Det er da din ydmykhet kan lede vei til muligheter eller problemer. Din tillitskapital er betydelig større med en verdig personlighet.

2. Bekreft mennesker! Alle mennesker har, i ulik grad, behov for oppmerksomhet. Både den stille eleven bakerst i klasserommet, den rutinerte spilleren og selgeren som ingen egentlig legger merke til. Det er lett å prate. Utfordringen er å lytte, snakke med og forstå. Kunsten ligger i å innse betydningen av at alle bidrar og ror i samme retningen.

3. Makt bør fordeles. Det er delaktighet som får andre mennesker til å vokse. Alle vet at du har muligheten til å trumfe igjennom. Du behøver ikke bevise det. Det finnes nok av folk rundt deg som vet bedre om både det ene og det andre. For hvert menneske som får være med å bestemme skapes delaktighet. Det er få som vil stå lengst fram. Det er tryggere og mer avslappende å stå like bakenfor.

4. Lik ulikhet! Det er din motsats som kan det du ikke kan, som forstår det du ikke forstår, og som vil gjøre det du ikke vil gjøre. Dette er en ressurs, ikke et problem. Ulikheter er forskjellen mellom enfoldighet og muligheter. Den svake lederen tiltrekkes av mennesker som ikke våger eller vil si sin mening.

5. Stå for noe! Apple-gründeren Steve Jobs skal ha sagt «If you want everyone to be happy, dont be a leader, sell icecream». Å være en leder handler ikke om å bli likt av alle. Det handler om å ta rett valg, stå for hva du tror på, og å lede mennesker på riktig vei.

6. By på deg selv! Du har muligheten til å gjøre tilværelsen litt bedre for andre. Le, si «Hei» og gjør jobben med energi. Dette viser at i hvert fall du har gode intensjoner. Du åpner opp muligheten for samtaler, og bidrar til en følelse av at dette faktisk kan bli en bra dag. Et smil er alltid bedre enn et ondt blikk.

7. Skap riktig risikokultur! Det er du som skal våge å ta de store beslutningene. Det forventes av deg. Din oppgave er ikke til enhver pris å beholde oppdraget ditt; det er å utmane det. Andre forventer seg at du, om noen, skal våge å ta modige, tøffe og iblant vanskelige beslutninger. Det gjør at andre også tør å utfordre hverdagen.

8. Dra lærdom av tunge tider! Ingen normale mennesker ønsker problemer, men alle får det fra tid til annen. Da må utfordringene overkommes. Motgang er en del av livet. Spørsmålet er hvordan man velger å håndtere det. Det er i stunder som dette, når bakken er bratt, man forventer at lederen går i tet og leder vei.

9. Skap glede! Går det strake vegen til helvette, skal jeg i hvert fall vandre dit lykkelig. Hver morgen kan ikke starte med solskinn og fuglesang, men akkurat de dagene er det lett å stå opp på riktig side av senga. Som leder har du sjansen til å påvirke andre mennesker, og skape rom for et miljø der andre trives og føler seg bra. De behøver ikke alltid å være den som ler (eller kvitrer som en lystig, liten spurv), men du skal gi andre muligheten å kjenne glede.

10. Gå fra sjef til leder! Du behøver ikke ha det største kontoret, den fineste bilen eller det stiligste slipset. Det handler ikke om hvordan du framstiller deg - det handler om hvem du er. Den svenske biskopen Helge Brattgård (1920-2007) sa en gang «Att vara chef är en position, att vara ledare är en relation». Det er en fin måte å se det på.

Ta det her for hva det er; min visjon og min ambisjon. Det er ikke min hensikt å framstå som en bedreviter. Jeg har som alle andre feil og brister, men min hensikt er god, og jeg lærer meg noe nytt hver dag. Takk til alle som har påvirket meg og formet meg til å bli den jeg er i dag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke