Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Anbefalt: Fru Pigalopp

0
Publisert: 08.des.2015 04:00
Oppdatert: 08.des.2015 03:59

Noen hendelser gjentar seg med akkurat ett års mellomrom. Ikke før har det blitt uke 49 på kalenderen, før debatten om årets julekalendere på TV dukker opp i media. Er gamle favoritter som «Jul i Skomakergata» egentlig mer museumsgjenstander enn filmsnutter egnet til å skape spenning og forventning før den store kvelden?

Da er det kanskje like godt å slå en slag for den gode, gammeldagse lesestunden på mørke desemberkvelder. Det finnes mye godt å ta av, og mye som helt sikkert vil engasjere en ny generasjon unger. «Fru Pigalopp», for eksempel.

Mange av oss husker nok historiene om da Fru Pigalopp tok seg jobb som postombærer i den lille byen ett eller annet sted. Postmester Pakke hadde nemlig fått vondt i ryggen midt i travle julestria, og han trengte hjelp. Og hjelpen kom. Stor skepsis til tross: Den omfangsrike dama fikk legge i veg på sin noe utrangerte Harley Davidson motorsykkel, lastet opp med julepakker til hele byen.Men Fru Pigalopp viste seg ikke å være noe helt vanlig postbud. Det var heller dårlig stelt med yrkesetikken, for hun var mer interessert i de menneskene hun traff enn de pakkene hun skulle dele ut. Det første hun traff på hver eneste morgen var en ny person med en ny livshistorie å engasjere seg i. Det ble med den ene pakken. Og naturligvis måtte det gå helt galt.Så kunne vi telle ned til julaften med stakkars fortvilte postmester Pakke som sto på trappa til postkontoret sent hver kveld da Fru pigalopp kom tilbake. Han fortalte at nå var det kun 16 dager igjen til jul, og haugen med julepakker bare vokste og vokste. Og hver dag svarte en svært så ubekymret Fru Pigalopp at det fortsatt var et hav av tid igjen. Og undre over alle undre: Det hele gikk bra til slutt. Jeg skal ikke røpe hvordan. Grav boka fram og tørk støvet av den, eller spør på biblioteket. Dagens anbefaling.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke