Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Andre mulige tiltak

Publisert: 04.jun.2018 14:29
Oppdatert: 04.jun.2018 14:35

En stadig tilbakevendende diskusjon om jordvern har fått meg til å tenke på mulige tiltak. Det første jeg, som tidligere grunneier, tenker på er hva som kan friste til å omdisponere dyrket jord.

Fra utbyggers side er det ønskelig med lett tilgjengelige arealer.

Fra grunneiers side kan det det være ønskelig med lettjente penger.

Fra kommunens side er det ønskelig å trekke til seg nye skattytere.

Det bør koste ekstra å omregulere dyrket jord i forhold til udyrket og udyrkbar mark. Det betyr at dyrket mark verdsettes så høgt at det også dekker kostnadene ved oppdyrking av tilsvarende areal. Dernest vurderes hva arealet kan være verd til i bruk som jordbruk. Denne prisen er det grunneier får å holde seg til. Differansen mellom «utbyggingspris» og «jordbrukspris» blir en sum som settes inn på sperret konto, som bare kan nyttes til oppdyrking av jord, primært for styrking av den eiendommen som har mistet jord, og der denne er opphørt som egen driftsenhet, bør den nye jorda selges til aktive bønder i området for «jordbrukspris».

Jeg er overbevist om at lysten til å avgi dyrket jord til utbyggingsformål vil bli minimert, og dermed avgangen av dyrket jord.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke