hacklink
18. sep
 
Andre oppfattet ikke debatten slik

0
Publisert: 12.sep.2015 04:00
Oppdatert: 12.sep.2015 08:40

HA arrangerte tirsdag politisk debatt for Ringsakers listetopper i Teatersalen i Brumunddal. Debatten hadde fire tema, eiendomsskatt, jordvern, skolestruktur og byutvikling.

At jeg som uerfaren debattant fikk terningkast tre for opptreden og fremføring er jeg fornøyd med, men jeg vil imøtegå kritikken under terningen. Sitat fra HA her: «Helge Vestheim går også inn under kategorien ferske politikere og opptrer ikke som en politiker i denne debatten. De resterende blir bare omtalt som «dom politikera» og Vestheim framstår mer som en bygdeforkjemper for Næroset enn en politiker for Ringsaker».

Andre oppfattet ikke debatten slik, heller ikke jeg da jeg så på opptaket. Jeg mente mye om eiendomskatt, virkninger av denne og mulige innsparingsområder. Jeg sa at jeg var positiv til e-skatten i starten, ut i fra tanken om at vi må betale vår skatt for å få noe tilbake. Jeg endret holdning da jeg skjønte at skatten som rammer de med lav inntekt og høgt boliglån urimelig hardt. Jeg begrunnet det også med at skatten ikke ga merkbare positive utslag der jeg bor, altså i Næroset. Intet mer ble nevnt om Næroset her.

Om jordvern omtalte jeg kun Nydalen og boligutvikling i Nydalsenga. Jeg påpekte at politikerne burde tatt styring over boligutbyggingen i Nydalen og regulert skogsområdet der til boligområde. Jeg stilte meg også kritisk til at de prioriterte jordeiers og utbyggers profittbaserte utbyggingsønske foran vern av dyrket mark.

Om skolestrukturen hadde jeg to innlegg. I det første tok jeg for meg verdien av skoler og bygder generelt, uten at noen bygd var nevnt ved navn. Senere omtalte jeg til hvordan det oppleves for meg og min bygd Næroset å leve med usikkerheten rundt skolens framtid. Her la jeg sikkert mer føleleser for dagen enn en erfaren politiker ville gjort. Jeg sa også at jeg ikke skjønner hvorfor ikke kommunen spiller på lag og bidrar til utvikling i ei bygd med så mange arbeidsplasser som Næroset.

Jeg brukte aldri uttrykket «dom politikera» som HA skriver. Derimot sa jeg noe slik som «je ha prøvd å førklare poltikkera dæ» og omtalte politikerne senere som «dom». På bokmål blir disse benevnelsene «politikerne» og «de», og det klinger kanskje bedre i noens ører. Dialekter og talemåter er forskjellig, men salen forsto nok at det var politikere i formannskap og kommunestyre jeg siktet til.

Jeg hadde to innlegg om byutvikling. Jeg omtalte bl.a. menneskets naturlige ønske om å ha det pent rundt seg, at parker både i Brumundal og i Næroseter et resultat av dette, og at det er forskjell på finansieringen i byen og på bygda. Utover dette besvarte jeg et spørsmål fra salen om utbygging av Lunkelia, og talte mot dette.

Jeg vil forsikre alle om at jeg som politiker vil ha omsorg for mennesker og miljø i hele Ringsaker, i by som i bygd.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke