hacklink
18. sep
 
Anerkjenn fremmedfrykt

Publisert: 18.okt.2017 15:03
Oppdatert: 18.okt.2017 15:07

Lege, professor emeritus Trond Markestad skriver i Aftenposten 17.10.2017 «Jeg mener at fremmedfrykt er elefanten over andre elefanter, og at mangel på anerkjennelse for at fremmedfrykt er et dyptfølt menneskelig instinkt skaper fremmedfiendtlighet. Fremmedfrykt er like gammel som menneskeheten og har vært grunnleggende for hvordan flokk, stamme og samfunn har utviklet seg».

Dette er nesten tatt ut av boken «The naked ape» av Desmond Morris, anno ca 1960.

Det hadde vært en god ide at mange leser den boken, og med det forstår seg selv og andre bedre. Slik det er nå, sitter altfor mange av oss og peker på andre og ler. Så dum du er som «vasker din banan» - ref. fra boken. Når vi fikk språk kunne vi mobbe hverandre for vår annerledeshet.

Tillater meg å oppfordre de som kan å lese boken. Når vi forstår hvorfor vi er slik, da kan vi begynne å bekjempe fremmedfrykten vi alle har i oss.Happy reading. Lykke til. Peace On Earth.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke