Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Angorakaninen skriker
Dyreplaging.

Publisert: 16.mar.2016 04:00
Oppdatert: 16.mar.2016 09:37

Angorakanin er en kanin som er menneskeskapt. Kaninen har tykk pels kalt mohair, og det er derfor de fleste har den som kjæledyr. Den må bli tatt godt vare på, på grunn av at pelsen ikke tåler regn eller snø. Kaninen må også stelles daglig på grunn av den tjukke pelsen.

Pelsen har en høy varmeisoleringsevne, og det er derfor mange vil lage garn av det.

Pelsen blir brukt til jakker eller andre plagg. Noen eiere avler opp kaniner, for å få den myke pelsen. Kaninene blir bundet stramt på alle potene mens en mann sitter på dem, og river av dem pelsen. Kaninene skriker av smerte, og huden blir helt rød. Denne prosessen blir gjentatt flere ganger daglig. Hver kanin gjentar det hver tredje måned, når de har fått ny pels.

De bor i trange og skitne forhold i kaningården. Etter to-fire år, hvis de fortsatt er i live, blir de drept, og solgt til matbutikker.

Jeg mener dette burde være ulovlig. Kaninene har følelser akkurat som oss. Kaniner er sosiale og blide dyr akkurat som katter eller hunder, og burde bli tatt godt vare på.

Asia burde ha en lov om mishandling av dyr, og slutte å drepe dyr bare på grunn av pelsen og penger. 90 prosent av angoraullen produseres i Kina. Jeg mener at hvis vi stopper å kjøpe klær med angorapels så tjener ikke folk som eier dyrene penger, og de vil kanskje stoppe å skade de hjelpeløse dyrene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke