buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Midt: Korridor midt med lokk.Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter
 
Angst og beven i Hamar
Det er triste nyheter fra både Øst- og Vestfronten. Sporene til et tristere Hamar er svillelagt med gode intensjoner.

Publisert: 18.nov.2016 15:22
Oppdatert: 18.nov.2016 16:51

Det de aller fleste politikerne i Hamar frykter mest er en bru i Hamar-bukta. Derfor mener tilhengerne av Vest at de må danse etter Jernbaneverkets pipe og akseptere kulvert og tett bebyggelse i strandsonen – for å unngå bru.

Blant tilhengere av Øst-alternativet, med stasjon ved Vikingskipet, mener mange at det beste hadde vært en stasjon midt i sentrum. De er imidlertid også drevet av frykt. Mange støtter Øst for at staten skal gå for det rimeligste alternativet, og dermed ikke ødelegge strandsonen og byens nærhet til Mjøsa med bru eller kulvert.

Tilhengerne roper i Øst og Vest i sosiale medier. Tonen er tøff og mange har liten respekt for den andre sidens meninger. Men slik er det med frykt, den fører sjelden til rasjonelle beslutninger eller handlinger.

I krigen mellom Øst og Vest har Midt-alternativet, med underjordisk stasjon ved Rådhuset og CC Stadion, blitt offeret. Det på tross av at dette alternativet kommer aller best ut i Jernbaneverkets analyser. Midt-alternativet gir det beste grunnlaget for byutviklingen i Hamar.

Midt med lokk er også det eneste alternativet som ikke har andre innsigelser enn at Jernbaneverket (JBV) mener det er for dyrt. Men denne saken avgjøres ikke hos JBV. Jeg mener at Hamars utvikling og fremtid er verdt en ekstra kostnad av tre kulturhus, som staten skal betale.

Det er grunn til å minne om staten ikke hadde noen problemer med å bruke 6,6 milliarder kroner på bare 14,3 kilometer med jernbane i Holmestrand. Hvorfor skal Hamar stå med lua i hånda når det handler om en investering som skal stå i hundre år?

Det er ikke slik at vi må velge mellom nedbygging av strandsonen på den ene siden, og en usentral stasjon på den andre. Vi kan fortsatt velge Midt.

Kall meg naiv, men jeg tror staten også vil Hamars beste. Derfor mener jeg at Hamars politikere må stå opp for det analyser og fagrapporter viser er det beste alternativet for Hamar. De som baserer sine meninger på synsing og frykt bommer. Og Hamar by taper.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat