15. sep
 
«Animal Farm»
Politikk etter valget.

Publisert: 21.sep.2015 04:00
Oppdatert: 21.sep.2015 08:39

Valget er over og vi er tilbake i hverdagen. Vi går spennende tider i møte. For å stable på beina et styringsdyktig kommunestyre er alle knep i boka tatt i bruk. Lønnen til varaordførerkandidaten fra Høyre dobles i forhold til forrige periode.

Lurer på om det var Høyre eller BBL som kom på den tanken. Viseordførerkandidaten fra Høyre (pr 18.september) uttaler følgende visdomsord i sakens anledning: Av og til må man bruke penger for å sparepenger.

Dette rene ord for penga. Men jeg er noe forbauset over at en høyrepolitiker er så ivrig etter å stikke sugerøret inn i fellesskapets pengebinge. Hva har vi i vente?

Da jeg leste dette i HA torsdag 17.september kom jeg til å tenke på et sitat fra George Orwells «Animal Farm»: «All animals are equal, but some animals are more equal than others».

Et lite tankekors til: I iveren etter å styre byen vår er man villig til å slå seg sammen med hvem som helst, uansett politisk ståsted! Det virker som om alt som er sagt og gjort i valgkampen egentlig ikke har spilt noen rolle. Etter valget går vi alle hånd i hånd.

Det får meg til å tenke på nok et sitat fra «Animal Farm», den siste triste setningen i boka: «The creatures outside looked from pig to man, and from man to pig, and from pig to man again; but already it was impossible to say which was which.»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke