Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
AKTIVTET: Jon Johannessen og Anton Alfredsen under paviljong-dugnad ved Furnes bo- og aktivitetssenter i fjor sommer. FOTO: TORBJØRN JØRSTAD
 
Anita, du feilsiterer oss
Eldreomsorg: Nei, Anita ordfører, vi har aldri uttalt med et ord at det generelt er stusslig å bli gammel i Ringsaker.

Det er et feilsitat, og det undrer oss at du ikke er mer korrekt.

Her kan du lese det opprinnelige innlegget til Anita Ihle Steen.

Dersom dette skulle bli stående, vil det underbygge meninger om at Pensjonistpartiet er et klage- og syteparti. At alt er dårlig i eldreomsorgen i Ringsaker har vi aldri hevdet.

Leser du hva vi har skrevet, ser du at det er den inaktive tilværelsen på sykehjemmene vi har satt søkelyset på, samt den lange tid som trenges for å få vedtatt en frivillighetsplan.

Det er disse forhold vi betegner som stusslig.

Det undrer oss likevel at du ikke forstår de mange som opplever livet på sykehjemmene som stusslig, når det burde ha vært så mye bedre! De er de aller svakeste og minst taleføre!

Dette tema er en velkjent «snakkis» blant folk, særlig blant pårørende.

Vi skal være ærlige på at vi i løpet av denne siste tid har fått en drøss av henvendelser om dette tema med konkrete eksempler. Folk er ikke fornøyd.

Det vises til sporadiske eksempler på frivillig innsats ved sykehjemmene, men dette er ikke tilstrekkelig. En frivilighet satt i system vil omfatte alle. Det vil også komme de mange frivillige til gode, som både har virkelyst og ressurser.

Det tragiske er at uttrykket «mens graset gror, dør kua» blir aktuelt som aldri før når Plan om frivillighet trekker i langdrag. Dette planarbeidet ble vedtatt opprettet i 2015. Nå skriver vi snart 2019, og den er ennå ikke satt ut i livet.

Dette sier litt om prioriteringen.

Det kommunen har forsømt i organisert frivillighet disse årene, er jo en tragedie for de det gjelder og som kunne fått en bedre hverdag.

Ringsaker Pensjonistparti har aldri uttalt seg negativt om at kommunen setter utvikling i høysetet. Vi forstår at det må til, for å komme framtidas krav og utfordringer i møte.

Det vi har satt spørsmålstegn ved og ennå ikke har fått noe fullgodt svar på er følgende:

Vi er av de dårligste i landet, kommune nummer 322 på helse-og omsorg. Hvordan rimer dette med at vi er av sammenliknbare kommuner de som bruker mest på helse-og omsorg?

Betyr det dårlig forvaltning av helsemidler? Som en innrømmelse, ser vi også at ordfører sier «spørsmålet er om vi bruker pengene riktig».

Ingen liten erkjennelse i en stor og betydningsfull etat! Den bør egentlig vekke oppsikt.

Der er derfor ikke overraskende at kontrollutvalget vil vite mer om Ringsaker kommunes dårlige ranking på kommunebarometeret. Oppsiktsvekkende dårlige tall er bakgrunnen for denne kontrollen.

I takt med tiden, er det dags at det utvikles nye tanker i eldreomsorgen, samtidig som det gode bestående må tas vare på. De nye vyene har så langt latt vente på seg.

Ringsaker Pensjonistparti vil love å alltid ha et våkent øye på dette området.

Vi bidrar gjerne i et positivt samarbeid for å få en kommune det er godt å bo i, samtidig som den blir attraktiv å slå seg ned i for nye eldrebeboere

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke