Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Yrkesskolen: Ankerskogen videregående skole - det var en gang.
 
Ankerhagan, gamle yrkesskolen og gatenavn
Det blir spennende å se hva arkitekter og byplanleggere foreslår for det fine området på den gamle yrkesskoletomta.

Publisert: 06.feb.2019 16:22
Oppdatert: 06.feb.2019 16:29

Yrkesskolen breiet seg i ca. 60 år utover det som nå heter Ankerhagan, den er jevnet med jorden og det finnes ikke spor igjen etter den. Hamar er en skoleby med en sterk og flott historie. Så å si fra byens oppstart igjen i 1849, ble det allmueskole (1851). Lærerseminaret kom tidlig, og Sagatun folkehøyskole var den første folkehøyskole i landet.

Her var katedralskole for høyere utdanning, handelsskole og handelsgymnas. Her var Døveskolen med helt banebrytende metoder hvor folk kom helt fra Amerika for å lære hos brødrene Hofgaard. Vi hadde Pikeskolen og husmorskole. Og etter hvert en flott anlagt yrkesskole hvor det nå skal bygges boliger.

Yrkesskolen var ei skole primært for praktiske ferdigheter,- håndverket. Det hadde vært artig å finne igjen yrkesskolehistorien ved å kalle opp kjøre,- sykkel- og gangarealet på det nye boligområdet med navn som forteller noe om skolens tilstedeværelse og Hamars flotte skolehistorie. I Ankerhagan blir det sikkert både gangveier, kanskje ei gate, sikkert snarveier og gutuer og smett inni mellom varierende bygningsmasse. Her kan vi ha Frisørlinja, Kokkelinja, Tømrergutua, MaskinogMekveien, SømogVevlinja, Bilmekhjørnet, Skoleplassen …

Jeg synes det hadde vært fint at selv om det ikke er spor igjen etter yrkesskolen i gavnet, kan den stolte historien likevel bli tatt vare på i navnet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke