Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Svømmehall: Påstanden om at det er dyrt å benytte Ankerskogen trenger å nyanseres, skriver Morten Lillehagen.
 
Ankerskogen for dyrt?
Ankerskogen svømmehall Hamar KF har fra 1981 vært en institusjon i Hamar-regionen.

Publisert: 05.jun.2015 04:00
Oppdatert: 05.jun.2015 10:06

Svømmeanlegget har høy kjennskap og er en av Hamars sterkeste merkevarer. I årene før rehabilitering og ombygging hadde Ankerskogen i gjennomsnitt 246.000 betalende besøk pr år.

Etter gjenåpningen i januar 2014 har anlegget hatt 343.000 betalende besøk det første året, noe som er det høyeste besøkstallet Ankerskogen har hatt noen sinne. Både før og etter utbyggingen har Ankerskogen vært Hamar-regionens mest besøkte destinasjon hvert år i 34 år.

Etter rehabilitering har Ankerskogen blitt et av Norges største og mest innholdsrike folkehelseanlegg for helse, velvære og trening. Med utgangspunkt i disse fakta vil jeg tro de fleste er enig i at dette er en viktig bidragsyter til å ivareta folkehelsa i Hamar. Det er derimot vanskelig å kapitalisere helseeffekten i kroner, sparte kostnader for kommunen og for hver enkelt bruker.

Påstanden om at det er dyrt å benytte Ankerskogen trenger etter min mening og nyanseres. Vi har fortsatt gode besøkstall i Ankerskogen. Prognosen for 2015 er 300.000 betalende besøk, noe som også er hensyntatt i våre budsjetter.

Fortsatt er dette drøye 50.000 flere besøk enn gjennomsnittet var før utbyggingen. Vi forventer at nyhetens interesse første driftsåret har påvirket besøkstallene, derfor en lavere prognose år to.

Prisfilosofien i Ankerskogen er enkel. De som besøker oss ofte får lavest kostnader pr. gang. Det betyr at de som betaler enkeltbillett betaler den høyeste prisen. Derfor har vi flere priskategorier som tilrettelegger for ulike brukergrupper.

Det er med andre ord opp til hver enkelt å prioritere hvilke priskategori som passer best. Det er også en individuell prioritering å benytte Ankerskogen opp mot andre aktiviteter eller kostnader hver enkelt har.

Av våre besøk representerer enkeltbilletter kun 14 prosent av kundemassen. Hele 51 prosent av vår kundemasse er medlemsbasert og har en form for kundeavtale. Denne gruppen betaler i gjennomsnitt 78 kroner pr besøk i anlegget.

Det finnes også mellomløsninger som klippekort, familiekort med forskjellig innhold (trening og bad) osv. som ivaretar de som ønsker å benytte våre fasiliteter til en redusert pris. Som et eksempel så betaler en familie som skal bade med to voksne og to barn mellom tre og 17 år 50 kroner pr. person ved å besøke oss 1 gang pr. uke over ett år. Besøker de oss to ganger pr. uke er prisen 25 kroner pr. person. Priseksemplet gjelder famileiekort for bad som koster 10.300 kroner pr. år.

De sammenligninger og utsagn som ble gjort i HA 2. juni var dessverre feil og misvisende.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke