17. sep
 
Anklager eller forsvarer

0
Publisert: 14.sep.2015 04:00
Oppdatert: 14.sep.2015 10:31

I disse dager fylles media opp med alle slags meninger om flyktningproblemet som rammer oss. I 1951 gikk jeg ut av skolen, og jeg husker godt at et av de vanskeligste fagene var rettslære. Det vanskeligste var da vi skulle både være aktor og forsvarer i same “sak”. Løste jeg først oppgaven som «aktor» etter beste evne, var det veldig vanskelig å gjøre forsvarsjobben like god eller omvendt. Dette ser en nesten bestandig i leserinnleggene. Det å se en sak fra flere sider ser en nesten ikke. Innleggene skal helst ikke være lange og da er det best å være «anklager» eller «forsvarer».

Her kommer selvfølgelig motinnleggene inn, men de må komme så snart at leserne husker innlegget. Dette mener jeg at HA klarer ganske bra, men av og til venter en forgjeves av ukjente grunner.

Når man skal skille mellom flyktning og migrant, eller ofte kalt lykkejegere, skal en holde tungen rett i munnen.

En familie som forlater sitt land på grunn av religion, politikk eller frykt for gjengjeldelse for utførte tjenester til «fienden», skal bevilges asyl som flyktning. Derimot en familie som forlater sitt land fordi byen er utslettet, mangel på mat og vann og borgerkrig, er en migrant idet de kommer ut av sitt eget land? Og har ikke de samme rettigheter, eller hva?

Innlegget er relatert til HA 9. september ved Knut Herefoss og Tom Østli med flere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke