Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Anleggstrafikk for jernbanen

Publisert: 26.sep.2016 04:00
Oppdatert: 26.sep.2016 13:31

I HA fredag 16. september uke skriver varaordfører og Høyre-leder Knut Fangberget et leserinnlegg kalt «Anleggstrafikk til besvær?». Her får vi høre hvor fælt det skal bli under anleggsperioden for dobbeltsporet, og verst skal det bli med vest-korridoren.

LES OGSÅ: Øst er best

Ja, det blir støy og plager med anleggstrafikken. Men med utbyggingen av Kulturhuset, Briskeby stadion, CC, parkeringshus på Vestre torg og oppgradering av Strandgata i friskt minne, vet vi hva vi ser fram til. Men det ble da fantastisk etterpå!?

Vårt poeng er at uten støy og bryderi, blir det lite som skjer. Særlig ille blir det sikkert i Vestbyen hvis alternativ vest blir valgt. Men vi må velge å se det positive som kommer etterpå.

Når anlegget er ferdig, blir det stille både dag og natt fra 8-metersplanet og til Jessnes i kanskje 150 år! Ingen vil høre eller se verken et persontog eller godstog. Velges øst, blir det stillere i anleggsperioden, men Østbyen og området rundt Åkersvika vil ha støy fra det åpne, høye anlegget i kanskje 150 år, både fra persontog og godstog. Og antall godstog er det jo regjeringen som vil ha økt, Fangberget.

I innlegget sitt sier Fangberget at «Kulverten fra Hamar stasjon vil gå i kulvertgrøft i 1200 meters lengde fram til tunnelpåhugg rett før Maxi som vil kreve ekstra plass. Bredden på kulvertgrøfta anslås i anleggsfasen til mellom 18 til 56 meter, antagelig avhengig av grunnforhold underveis».

Hvor har han dette fra? Hvis du ser i JBVs «Tegningshefte-Hamar», side 15, som kom ut i juni, vil du se at tunellen går inn i fjell ved Karl Jemtes gate. Det er vel et litt drøyt stykke fra Maxi til å kalle det «rett øst for»?

I en opphetet debatt synes vi det ville være tillitvekkende dersom toppolitikerne våre gikk foran med et godt eksempel og ikke får opinionen til å koke unødig ved å spre feilaktige opplysninger. Vi regner med at Fangberget er enig i det også?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke