17. sep
UTDANNING: Byggebransjen er blant de som har størst etterspørsel etter arbeidskraft.FOTO: Gorm Kallestad, NTB Scanpix
 
Annenhver bedrift får ikke dekket sitt behov
Kompetansebehov: Mangel på kvalifisert arbeidskraft hos bedriftene i Innlandet har alvorlige konsekvenser for den daglige driften, skriver Ingunn Hermansen.

0
Publisert: 27.apr.2015 04:00
Oppdatert: 27.apr.2015 07:00

Den årlige kartleggingen av kompetansebehovet i NHOs medlemsbedrifter er nylig gjennomført. Den viser at bedriftene har et stort udekket kompetansebehov. Den avdekker at nesten seks av ti NHO-bedrifter i dag har et udekket behov. Dette viser at vi har et utdanningssystem som ikke leverer godt nok den kompetansen arbeidslivet trenger. Det er et avvik mellom elevenes og studentenes valg og næringslivets behov.

Selv om fellesskapet i all hovedsak tar regningen for utdanning i Norge, tar ikke utdanningssystemet i stor nok grad hensyn til fellesskapets behov for kompetanse. Over 50 prosent av bedriftene som deltok i undersøkelsen fra Innlandet svarer at de har et udekket kompetansebehov.

Bedriftenes udekkede kompetansebehov har store konsekvenser:

� 4 av 10 bedrifter melder at de har tapt kunder eller markedsandeler som følge av udekket kompetansebehov.� 4 av 10 bedrifter melder at de har skrinlagt eller utsatt utvidelse av virksomheten. Hver femte bedrift melder at de har redusert virksomheten av samme grunn.

Bedriftenes stemme er klar: Mangel på kvalifisert arbeidskraft har alvorlige konsekvenser for den daglige driften. Dette viser den enorme betydningen det har at vi har en arbeidsstyrke med riktig kompetanse. NHOs bedrifter representerer et kjernegrunnlag i norsk verdiskaping. I en tid der nasjonaløkonomien må gå fra norsk særstilling til storstilt omstilling er det alarmerende at hver femte bedrift har måttet redusere virksomheten som følge av kompetansemangel. Vi trenger en utdanningspolitikk som gir flere arbeidsplasser – ikke færre.

Bedriftene i Innlandet sier i undersøkelsen at de har størst behov for fagkompetanse innen håndverksfag og at innenfor byggebransjen, elektrobransjen og industriell produksjon er det størst etterspørsel etter arbeidskraft. Dette gjelder både fagarbeidere, fagskoleutdannede og ingeniører. Det er interessant at det er den samme type etterspørsel både på både fagarbeidernivå og ingeniørnivå. Dette er et viktig innspill i debatten om dimensjoneringen av fagutdanningen og ingeniørutdanningen.

Halvparten av NHOs medlemsbedrifter signaliserer at de har behov for arbeidskraft med fagskoleutdanning, mens det bare var 6 prosent av studentene som valgte å gå denne veien i fjor høst. Her er et stort potensial for å skaffe næringslivet kompetanse med utgangspunkt i bedriftenes behov. Neste år kommer det en stortingsmelding om fagskoleutdanningen og den bør inneholde tiltak som øker tilstrømmingen til denne utdanningsinstitusjonen. Med Fagskolen Innlandet, Norges største fagskole lokalisert både på Gjøvik og i Hamar, håper vi utdanningstilbudene som finnes på dette nivået blir enda bedre profilert i Innlandet.

Vi må utdanne for dagens og morgendagens arbeids- og næringsliv. Og vi må samtidig legge til rette for at de ansatte får kontinuerlig kompetanseutvikling gjennom yrkeslivet. Stadige omstillinger vil kreve dette. Flest NHO-bedrifter vil tilby kompetanseheving gjennom interne kurs og opplæring. Mange ønsker også å legge til rette for at ansatte tar fagbrev og svennebrev. Nettbasert utdanning øker sannsynligheten for at bedriften legger til rette for kompetanseheving for ansatte. Digitale læremidler tilpasset bedriftenes behov kan bli en viktig del av kompetansetilbudet i årene som kommer.

NTNU «utklasser» de andre ingeniørutdanningsinstitusjonene. Kandidater fra de små høyskolene er lite ettertraktet av NHOs medlemsbedrifter. Dette understreker viktigheten av færre og mer slagkraftige enheter innen UH-sektoren. Det er imidlertid både rom og behov for mindre institusjoner, men de bør spesialisere seg på fagområder der de har mulighet til å lykkes. Regionale fagmiljøer med god tilknytning til regionalt næringsliv kan spille en nøkkelrolle.

I denne anledning ser vi positivt fram til den videre prosessen i arbeidet med fusjon mellom NTNU og Høgskolen i Gjøvik. Med bedriftenes behov for både bygg-, maskin- og elektroingeniører, vil tilrettelagte tilbud og læring i arbeid ha stor betydning for kompetansebygging på disse områdene i Innlandet.

Ni av ti bedrifter mener at kvaliteten på studier ved universiteter og høyskoler vil styrkes gjennom et tettere samarbeid med næringslivet. Omtrent 30 prosent av bedriftene som skal ansette ingeniører, anser det som svært viktig at kandidatene har tatt fagbrev eller fagskoleutdanning forut for studiene.

Hver tredje bedrift som ansetter ingeniører, mener det er svært viktig at kandidaten har yrkeserfaring før eller i løpet av studietiden. Bedriftene er fornøyd med bachelorenes generelle kompetanse (faglige innsikt, evne til problemløsning og evne til å anvende kunnskap), men mener utdanningen kunne blitt styrket ytterligere gjennom mer samarbeid med næringslivet. Høgskolene i Innlandet har innledet og gjennomfører flere samarbeidstiltak med bedrifter og bransjer innen flere fag. Arbeidet kan utvikles og utvides og NHO Innlandet inviterer til samarbeid.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke