Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Annerledesdag
La søndagen være.

Publisert: 08.sep.2015 04:00
Oppdatert: 08.sep.2015 12:17

Har du virkelig behov for å handle klær på CC, Maxi, Torghjørnet, Kvartal 48 eller i gågata sju dager i uka? Eller holder det med seks? Regjeringens høring om søndagsåpne butikker er avsluttet, og til tross for massive protester ser det ut til at regjeringen til høsten sender lovforslag til Stortinget om å åpne for handling på søndager.

Hamar Ap er imot søndagsåpne butikker. Vi ønsker å bevare søndagen som en felles annerledesdag. Når regjeringen varsler den vil presse fram søndagsåpne butikker mot folkets vilje, legger den til rette for en samfunnsutvikling Arbeiderpartiet ikke ønsker. Å åpne butikkene søndager er verken bra for barn og familier, for arbeidstakere, forbrukere, næringsliv eller miljø.

Når butikkene skal være åpne en ekstra dag i uken må noen jobbe for at folk kan handle. Det er frivillig å gå på søndagsshopping, men det er ikke frivillig å jobbe for den ansatte i butikken som plutselig skal bemannes også søndager. For familiene deres betyr det en situasjon der ikke alle har fri en felles dag samtidig. I solidaritet med de 360.000 som jobber i varehandelen og familiene deres er vi imot søndagsåpne butikker.

Forbrukerne ivrer ikke etter søndagshandling. Et klart flertall i folket har gang på gang i meningsmålinger sagt at de ønsker at en dag i uka skal være litt roligere enn de andre. Folk vil ikke ha søndagsåpne butikker. Søndagsåpne butikker kan også gi dyrere varer.

Dersom folk ikke begynner å handle mer, men kun sprer handlingen sin på sju og ikke seks dager, vil overskuddet reduseres når de ansatte skal lønnes for en dag ekstra. Over tid vil kundene måtte betale prisen, det vil føre til dyrere varer, for det er lite trolig at butikkeierne selv vil dekke inn kostnaden for den enkeltes «frihet» til å handle på søndager.

La oss bevare en dag som er litt annerledes. Der vi kan prioritere andre ting enn handling. Hverandre. Familien, venner, roe ned. Selv om regjeringen kommer til å åpne butikkene på søndager, kan vi fortsatt bestemme. Kommunevalget kan også bli et valg om søndagsåpne butikker. Hamar Arbeiderparti er imot. Hamar Høyre er for. Du bestemmer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke