17. sep
 
Anno får 63.000 mer

0
Publisert: 21.sep.2016 04:00
Oppdatert: 21.sep.2016 06:48

I disse dager vil en viktig kulturinstitusjon i Hedmark motta penger fra staten takket være gaveforsterkningsordningen. Det dreier seg om Anno museum, som til sammen vil motta 63.000 kroner. Det kommer som en følge av at de har fått en pengegave fra en privat aktør på 250.000 kroner.

Gaveforsterkningsordningen går ut på at for hver fjerde krone en kulturinstitusjon får i gave fra private, trår staten til med ytterligere én krone. 1 million kroner i gave vil resultere i 250.000 kroner i gaveforsterkning fra staten.

Dette er et strålende eksempel på hva vi kan få til når den private givergleden oppmuntres av det offentlige.

Anno museum er av viktig kulturhistorisk betydning for Hedmark. Museet har hovedsete i Elverum og består av både lokale bygdetun og museer med nasjonal betydning og har 250.000 besøkende hvert år.

Gaveforsterkningsordningen gjør at finansieringen av en god del av kulturfeltet nå ikke bare preges av statlige driftstilskudd, men også blir et dugnadsprosjekt mellom private givere og staten som trår til med ytterligere midler. Jeg mener derfor at Frp fremmer en nyskapende og offensiv kulturpolitikk, som oppmuntrer det private initiativet og frivilligheten.

stortingsrepresentant for Frp

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke