Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Ansatte i HIPPT-tjenesten stille seg undrende

Publisert: 04.jun.2019 22:37
Oppdatert: 04.jun.2019 22:47

HIPPT (Hamarregionens interkommunale pedagogisk-psykologisk tjeneste) foreslås avviklet.  Ansatte i HIPPT stiller seg undrende.

AV ANSATTE I HIPPT (se navnene nederst)

Rådmenn og kommunalsjefer i Hamar, Stange og Løten ønsker å avvikle HIPPT. De skisserer en tilbakeføring av tjenesten til mindre enheter i hver kommune. Vi er orientert av kommunalsjefene om at antallet barn og unge med behov for spesialpedagogisk hjelp/ spesialundervisning ønskes redusert. Barnehagene og skolene skal kunne tilrettelegge bedre innenfor det ordinære opplæringstilbudet. Er svaret på dette avvikling av HIPPT?

PP-tjenesten er en lovpålagt, uavhengig, rådgivende tjeneste, som skal bistå barnehager og skoler med å legge til rette for barn og unge med særskilte behov. I tillegg er tjenesten sakkyndig instans som vurderer spesialpedagogiske behov, jf. barnehageloven og opplæringsloven. 

Vi som arbeider i HIPPT møter hver dag dyktige medarbeidere i barnehager og skoler. Dette er engasjerte fagpersoner som gjør en viktig jobb hver dag, for at alle skal høre til og ta del i læringsfellesskapet. Vi i HIPPT jobber tett sammen med barnehager og skoler for å legge forholdene best mulig til rette for barn og unge med særlige behov i et inkluderingsperspektiv. 

De som trenger våre tjenester, kan dra nytte at vi har et bredt faglig og robust kompetansemiljø. Dette gjør at HIPPT kan bistå barn og unge med svært ulike behov på en kvalitativt god måte. Dette gjør vi også i nært samarbeid med andre instanser, som for eksempel helsestasjon, barnevern, Statped, BUP og Habiliteringstjenesten. Hvordan kan en avvikling av et godt etablert fagmiljø være forsvarlig?

Bakgrunnen for sammenslåing av PP-tjenestene i Hamar, Stange og Løten i 2008, initiert av Hamar, var for å skape et robust og bredt faglig kompetansemiljø. Mange norske kommuner har nettopp valgt å organisere en interkommunal PP- tjeneste fordi flere kommuner har hatt problemer med å etablere en virksomhet med et bredt fagmiljø, høy kompetanse og tverrfaglighet. 

Vi oppfordrer nå foreldre, barnehager, skoler og politikere til å etterspørre hva kommunalsjefene i Hamar, Stange og Løten ønsker å oppnå med å splitte opp det sterke fagmiljøet som er utviklet over mange år i HIPPT.

Ansatte i HIPPT har ikke deltatt i prosessen som har ført fram til forslaget om avvikling av det interkommunale samarbeidet. Vi undrer oss over et slikt forslag.

Ansatte i HIPPT ved Kjersti Kulsveen, Cecilie Holter, John Terje Refsahl, Kjersti J Strand, Randi Merete Skjelbreid, Hege Grindal, Linda Bratlie, Ingebjørg Skjelbreid, Thrine T. Rustad, Elisabeth Torgersen, Anni Falk, Hilde Tvedt Ryen, Trine Klein, Tone Johnsen, Ole Munk

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke